Recensie: Charlotte Link – Overboord

Recensie: Charlotte Link – Overboord


In het Britse dorp King’s Lynn verdwijnen op mysterieuze wijze, kort na elkaar, twee jonge kinderen. Hun lijk wordt een paar dagen later teruggevonden. Van de dader is er geen spoor.

Virginia is getrouwd met Frederic. Het gezin, Virginia en Frederic en hun zevenjarige dochtertje Kim, wonen in een donker afgelegen huis in King’s Lynn. Dit is Virginia’s keuze, ze heeft liefst zo weinig mogelijk contact met andere mensen.
Terwijl Virginia en haar gezin op vakantie zijn op het eiland Skye zinkt de zeilboot van een ander koppel, de Duitsers Nathan en Livia. Virginia biedt het koppel hulp aan, dit tegen de zin van Frederic die een slecht gevoel heeft bij Nathan. Als Nathan plots opduikt aan het huis van Virginia en Frederic in King’s Lynn is Virginia verrast en helpt hem, ondanks het feit dat dit verkeerd aanvoelt.

Korte tijd later verdwijnt Kim spoorloos. Er start een race tegen de tijd om het kind levend terug te vinden. Is Nathan de dader zoals Frederic vermoedt? Of vertrouwen ze de verkeerde personen? Zal Kim nog gered kunnen worden?

ISBN: 9789401618960 – Uitgeverij Xander – Aantal pagina’s: 479 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Overboord is een steengoede thriller met een ingenieus plot.’

Hoofdpersonages

*****

Virginia en Frederic hebben samen een zevenjarig dochtertje. Virginia is een jonge, zwaarmoedige vrouw die zich zoveel mogelijk afsluit van de buitenwereld. Frederic is een ambitieuze man die een politieke carrière wil opbouwen. Hij is teleurgesteld in Virginia omdat ze hem nooit wil vergezellen naar bijeenkomsten die belangrijk kunnen zijn voor zijn carrière.

Nathan en Livia zijn een Duits koppel die een reis wil maken rond de wereld in een zeilboot. Dit is Nathan’s droom. Livia ziet dat niet echt zitten omdat zij liever een vaste woonplaats zou hebben, maar ze geeft Nathan zijn zin. Het koppel bezit niets anders dan de zeilboot, ze verkochten al hun bezittingen om die zeilboot te kunnen kopen. Nathan is een klaploper die altijd op de kap van Livia en haar vader leefde. Naar de buitenwereld laat hij uitschijnen dat hij een succesrijk schrijver is terwijl hij in werkelijkheid nog geen enkel boek schreef.
Als Virginia Nathan leert kennen laat ze zich door hem inpalmen en vertrouwt ze hem volledig. Tot ze met de harde waarheid geconfronteerd wordt…
— Marita

Sfeer

*****

Overboord is een boek dat boeit vanaf de eerste bladzijde. Het is een zeer spannend verhaal, de plotwendingen zijn soms heel verrassend. Je krijgt het gevoel de personages te kennen en je ergert je soms aan de foute keuzes van de hoofdpersonages. Dit is positief in deze context want het maakt je alleen maar nieuwsgieriger naar de gevolgen van deze keuzes en zet aan tot steeds maar verder te willen blijven lezen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

In Overboord verweeft Charlotte Link twee verhalen, die aanvankelijk niets met mekaar te maken lijken te hebben, meesterlijk in elkaar.
De chronologische aanduidingen in het boek leiden er niet toe dat het totaal verwarrend wordt.
De schrijfster slaagt erin om de spanning bladzijde na bladzijde op te bouwen. Ze weet de lezer te verrassen met een totaal onverwachte ontknoping.
— Marita

Passage uit het boek

‘Virginia had graag nog een keer naar Kim willen bellen, maar ze durfde het niet, aangezien ze bang was dat Frederic zich in het huis van de Walkers had geïnstalleerd en de telefoon zou opnemen zodra hij overging. Sinds haar telefoontje van die morgen zou hij waarschijnlijk verwachten dat ze zich opnieuw zou melden. Of was hij al teruggegaan naar Londen? Het was vrijdag, laat in de middag. Over drie uur zou het diner beginnen dat zo belangrijk voor hem was. Misschien ging hij toch naar het feest, mompelde hij iets over een plotselinge ziekte van zijn vrouw en sloeg zich op de een of andere manier door de avond heen. Bleek waarschijnlijk, en heel bezorgd. Hij wist dat Virginia in leven was, maar had geen idee waar ze zich bevond en wat er eigenlijk was gebeurd. Hij zou zijn hersens pijnigen, maar geen antwoord vinden. Zou hij vermoeden dat haar vlucht iets met Nathan Moor te maken had? Hij moest wel vertwijfeld, radeloos zijn.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een koude en natte voorjaarsdag, onder een zacht dekentje met een tas warme chocomelk bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

479 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.