Recensie: Chris Carter – Jager in de nacht

Recensie: Chris Carter – Jager in de nacht


Los Angeles. Het lichaam van een jonge vrouw wordt op een verlaten plek aangetroffen. De enige verwondingen die ze op het eerste zicht lijkt te hebben zijn toegenaaide lippen. Tot de patholoog tijdens de autopsie ontdekt hoe gruwelijk de dader te werk ging.
Rechercheur Robert Hunter en zijn team worden op de zaak gezet. Nog voor ze ook maar een spoor vinden dat hen naar de dader kan leiden, worden er nog meer jonge vrouwen vermoord. Allen met toegenaaide lippen en met dezelfde boodschap in de ruimte waar ze gevonden worden.
Als Hunter de identiteit van de dader ontdekt wordt hij zelf de prooi…

ISBN: 9789402710595 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 380 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Jager in de nacht is een fantastische thriller die je als in een wervelstorm meesleurt in het verhaal.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages zijn Robert Hunter en Carlos Garcia, beiden rechercheurs bij de dienst Bijzondere Moordzaken van Los Angeles.
Hunter wordt door zijn achtergrond in criminele psychologie op zaken gezet waarbij de dader buitensporig wreed is geweest. Door een trauma dat hij als kind meemaakte, gecombineerd met de afschuwelijkheden waarmee hij in zijn job geconfronteerd wordt, lijdt hij aan slapeloosheid. Hunter is een zeer intelligent man, hij haalde op jonge leeftijd reeds een universitair diploma.
Garcia is nu sedert drie jaar de vaste partner van Hunter. Hij is getrouwd met zijn jeugdvriendin Anna.
Hunter en Garcia zouden voor mekaar door een vuur gaan en vertrouwen mekaar onvoorwaardelijk.
— Marita

Sfeer

*****

Net zoals in de vorige boeken uit de Robert Hunter-serie neemt Chris Carter je vanaf de eerste bladzijde in Jager in de nacht mee op sleeptouw in het verhaal. Doordat dit het derde boek op rij is dat ik las uit deze serie, ben ik intussen meer vertrouwd met de hoofdpersonages en dat draagt ertoe bij dat ik nog meer meeleef met hetgeen ze meemaken.
Alhoewel dit boek het derde is uit een serie kan het perfect als standalone gelezen worden.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Chris Carter is er een expert in om zijn lezers geboeid en nieuwsgierig te houden doordat hij zoveel teasers gebruikt in Jager in de nacht. Het boek is opgebouwd uit verschillende kleine hoofdstukken, met heel dikwijls een cliffhanger op het einde. Soms gaat hij in het volgende hoofdstuk onmiddellijk verder met het verhaal en wordt je nieuwsgierigheid direct bevredigd. Maar zeker niet altijd. Dit voelt soms bijna frustrerend aan, maar zet wel aan om zo vlug mogelijk verder te willen lezen.
In het verhaal merk je duidelijk de invloeden van de opleiding van Chris Carter als psycholoog en zijn ervaringen als forensisch psycholoog. De zoektocht naar de dader wordt grotendeels gebaseerd op het ontrafelen van de psychische gesteldheid van de dader.
— Marita

Passage uit het boek

‘De duisternis was al ingevallen tegen de tijd dat Hunter en Garcia weer op het hoofdbureau waren. Ze waren allebei uitgeput.
‘Ga lekker naar huis, Carlos.’ Hunter wreef in zijn ogen. ‘Doe wat leuks met Anna. Neem haar mee uit eten of naar de film of zo. We kunnen nu niet veel anders doen dan informatie doornemen, en onze hersens zijn op dit moment te murw om iets te kunnen verwerken.’
Garcia wist dat Hunter gelijk had. En Anna zou het erg op prijs stellen haar man een hele avond bij zich te hebben. Hij pakte zijn jack.
‘Ga jij niet?’ vroeg hij toen hij zag dat Hunter de computer aanzette.
‘Over vijf minuten,’ antwoordde Hunter met een knikje. ‘Even iets op internet opzoeken.’’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een zonnige en onbewolkte dag, onder een parasol met een frisdrankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

380 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.