Recensie: Christina Lauren – Ik weet niet of ik van je houd

Recensie: Christina Lauren – Ik weet niet of ik van je houd


Leidt een toevallige ontmoeting tot ware liefde?
Holland heeft een heimelijke crush op de aantrekkelijke straatmuzikant Calvin. Ze helpt hem met een auditie voor een musical en mooie kansen liggen voor hem in het verschiet. Maar dan blijkt dat zijn studentenvisum verlopen is en hij illegaal in het land verblijft…
Holland biedt impulsief aan met hem te trouwen, zodat hij in Amerika kan blijven. Calvin weet niets van haar gevoelens en ze worden, puur vriendschappelijk, huisgenoten. Of houden ze elkaar voor de gek en is het zakelijke huwelijk misschien het begin van een minder zakelijke liefde?

ISBN: 9789401609265 – Uitgeverij Xander – Aantal pagina’s: 319 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een hilarisch en meeslepend boek over liefde, maar geen gewone liefde…’

Hoofdpersonages

*****

Holland werkt voor haar twee ooms in het theater. Ze heeft een heimelijke crush op de straatmuzikant Calvin, die in het metrostation speelt waar ze regelmatig komt. Als de grote ster van het toneelstuk zijn spullen pakt moet er snel een vervanger gevonden worden. Holland neemt haar oom mee naar Calvin. Na Calvin’s auditie blijkt dat zijn studentenvisum is verlopen en hij illegaal in Amerika verblijft. Holland besluit impulsief met Calvin te trouwen. De bedoeling is een zakelijke relatie, maar na een tijdje komen ze erachter dat ze voor elkaar vallen. Calvin en Holland zijn leuke en echte personages, waardoor je niks anders kunt dan hun vreemde relatie aanmoedigen.
— Mariska

Sfeer

*****

Het boek zit vol herkenbare passages, die het boek luchtig maken en je hardop laten lachen. De emoties van Holland zijn echt voelbaar, waardoor je het verhaal ingetrokken wordt. Ondanks dat de afloop voorspelbaar is, weten de auteurs het verhaal spannend te houden; onverwachte gebeurtenissen geven het verhaal steeds een verrassende nieuwe wending.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Dit boek is door twee auteurs geschreven en het verbaasde mij hoe goed hun schrijfstijlen bij elkaar aansluiten, het boek voelt geschreven door één persoon. De auteurs weten de gebeurtenissen goed te beschrijven en de reacties van de hoofdpersonages realistisch te houden. De verhaallijn zat goed en duidelijk in elkaar, dit maakte dat het boek fijn weg leest.
— Mariska

Passage uit het boek

‘Nooit eerder in de geschiedenis van het New Yorkse openbaar vervoer heeft een groep mensen zich langzamer van een trap naar beneden begeven. Zo voelt het althans terwijl ik trede voor trede naar beneden ga en van de ene naar de andere kant word geduwd door reizigers die zich langs me heen haasten.
Zoals je misschien al geraden hebt: ik ben tijd aan het rekken. Zijn de plafonds altijd deze tint grijs geweest? Ik wist niet dat ze de lampen hadden vervangen in dit station. Hoe kan het dat ik nooit eerder de textuur in deze verf… O, dat is geen verf.
Maar dan, als een soort bovennatuurlijke verleiding, doemt Calvins muziek op, wenkend..’

Leesvoorschrift

Dit boek is heerlijk om te lezen op de bank met een lekker glas drinken erbij. Dit is het perfecte boek om te ontspannen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

319 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.