Recensie: Christine Linneweever – Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Recensie: Christine Linneweever – Kruimeltje en de strijd om de goudmijn


In dit nieuwe avontuur is Kruimeltje eindelijk samen met zijn ouders. Ze zijn rijk en wonen in een mooie villa. Toch moet Kruimeltje nog wennen aan zijn nieuwe leven. Hij mist het rumoer en de spanning van de stad. Al doet hij nog zo zijn best, Kruimeltje raakt overal binnen de kortste keren in de problemen.
Als zijn ouders weer eens boos op hem zijn, besluit Kruimeltje samen met zijn trouwe hond Moor weg te lopen. Maar dan duikt er ineens een oude bekende van zijn vader op, die het op hem en zijn familie gemunt heeft. Kruimeltje moet alles opa alles zetten om boef Lefty en zijn handlangers te slim af te zijn. En om zijn ouders en zichzelf te redden…

ISBN: 9789020622508 – Uitgeverij Kluitman – Aantal pagina’s: 160 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooi kinderboek met een diepgaand verhaal vol humor en spanning.’

Verhaallijn

*****

Als je het eerdere deel van Kruimeltje niet kent, is dit geen probleem voor het lezen van dit boek. In het begin wordt Kruimeltje aan je voorgesteld en hoe meer je leest, hoe beter je hem leert kennen. Het verhaal zit heel mooi in elkaar. De spannende momenten worden mooi afgewisseld door wat rustigere scenes.
— Eline

Illustraties

*****

Het boek bevat geen illustraties, wel zijn er in dit boek fotokaternen opgenomen waarin je foto’s kunt zien van de film.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Met een dreun ontploft het carbid. De deksel van de melkbus vliegt richting het veld. Onderweg slaat die met een klap… het hoofd van de vogelverschrikker eraf. Krassend fladderen de vogels op en ze vliegen geschrokken weg. Een plotseling fluitend geluid maakt dat Kruimeltje omhoog kijkt. De kop van de vogelverschrikker vliegt door de lucht. Tot zijn schrik suist die met een boog in de richting van de kas!’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Het is een boek dat zowel voor te lezen is, als zelf te lezen is door kinderen als zij een goed leesniveau hebben. Voor jongere kinderen bevat het boek te spannende delen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.