Recensie: Daphne Spijkstra – Ben en zijn draak

Recensie: Daphne Spijkstra – Ben en zijn draak


Ben en zijn vrienden gaan enthousiast aan de slag met het bouwen van een prachtige boomhut. Als zijn vrienden de bouwplannen niet volgen, wordt Ben woest! Hij verandert in een draak. Met een oorverdovende brul spuwt Ben vuur en jaagt hij iedereen weg. De volgende dag pesten de kinderen Ben op school. Verdrietig loopt hij weg en ontmoet andere kinderen die zijn probleem herkennen. Samen gaan ze op zoek naar Bens draak, maar moet hij zijn draak verslaan of juist redden? Deel jij het geheim met Ben?

ISBN: 9789464315219 – Uitgeverij Boekscout – Aantal pagina’s: 126 – Jeugdboek


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een fantasievol verhaal dat wat mij betreft wat te ver gezocht is.’

Verhaallijn

*****

In Ben en zijn draak maak je kennis met Ben. Een jongen die zijn oude school in vuur en vlam heeft gezet nadat hij een woede-uitbarsting kreeg en daardoor met zijn ouders is gaan verhuizen. Een nieuwe school zorgt voor nieuwe kansen, is de gedachte. Al tijdens de eerste dagen in zijn nieuwe huis gaat het mis. Ben gaat met kinderen een boomhut bouwen en hij verandert in een draak omdat zij niet naar hem luisteren.
Als Ben boos wordt, verandert hij in een draak en spuwt hij een grote bal vuur om zich heen. Deze woede wil Ben gaan verslaan en daarbij krijgt hij hulp van wat kinderen die zelf ook in een dier veranderen wanneer zij in een bepaalde situatie komen.
Het boek is geschreven om kinderen te leren hun eigen weg te volgen, maar die boodschap kwam er wat mij betreft niet goed uit. Wat mij betreft was het verhaal wat ver gezocht.
Daarnaast vond ik de hoofdstukken erg langdradig en is het wat mij betreft voor kinderen niet realistisch en herkenbaar.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Ben en zijn draak vond ik persoonlijk niet zo mooi. Er zijn er een aantal onscherp en ik vond de kinderen in de illustraties erg hoekig gemaakt.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Het schoolplein van basisschool De Hoefslag bruist van vrolijkheid en enthousiaste kinderen. De schoolbel is net gegaan en dat betekent zomervakantie! De kleuters rennen naar hun vader of moeder, de grotere kinderen zoeken hun fiets op.
Wie beter kijkt, ziet dat er tussen al deze vrolijkheid iets, laten we zeggen, opvallends gebeurt. Boven op het dak van de school staat de meest vreselijke draak die je ooit hebt gezien. Misschien staat hij er al een tijdje, misschien ook niet. Rustig zwaait hij met een groen-paarse tas tussen zijn scherpe nagels. Het zwaaien wordt steeds wilder en opvallender, tot een meisje de draak ziet.
‘Hé, Kijk daar op het dak! Dat is de tas van Ben!’ roept Emma. ‘Die draak heeft de tas van Ben in zijn poot! Waar is die sukkel eigenlijk?’ lacht ze met een gemeen trekje om haar mond.’

Voor wie is het boek?

Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.