Recensie: David Safier – Miss Merkel en de moord op het kerkhof

Recensie: David Safier – Miss Merkel en de moord op het kerkhof


Nu Achim, haar man, met vrienden op wandelvakantie is gegaan, vindt Angela Merkel het wel heel erg rustig in het dorp, bijna op het saaie af. Ze moet dan ook regelmatig terugdenken aan de hectiek van een tijd geleden, toen ze de moorden op kasteel ‘Von Baugenwitz’ onderzocht. Diep in haar hart is dat net wat ze nu nodig heeft om de verveling het hoofd te kunnen bieden, vindt ze.

Wanneer haar mopshond het lijk van de tuinman ontdekt op de begraafplaats van Klein-Freudenstadt, wordt Angela dan ook op haar wenken bediend. De dode zit ondersteboven in de grond, alleen zijn benen steken eruit. De tuinman is dus niet altijd de moordenaar, soms is hij het lijk…

Echter, de politie is van mening dat het hier een natuurlijke dood betreft en weigert de zaak verder uit te zoeken. Maar Angela vertrouwt het niet en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Zij is ervan overtuigd dat de daders zich binnen de twee vijandige begrafenisondernemers-families van het dorp bevinden. Angela stort zich volledig in dit avontuur en werkt zich daarbij niet alleen op misdaadgebied in de nesten…

ISBN: 9789026162794 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 352 – Detective


*****

3 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De vondst van de vermoorde tuinman op het kerkhof laat het bloed van de gepensioneerde ex-bondskanselier Angela Merkel weer flink stromen en de detective in haar ontwaken.’

Hoofdpersonages

*****

Angela Merkel, ex-bondskanselier, geniet van haar pensioen in het dorpje Klein-Freudenstadt aan het Dumpfmeer. Ze woont daar met haar echtgenoot (Jo)Achim Sauer, scheikundige van beroep die luistert naar de bijnaam ‘Puffel’ en haar mopshond Poepie. Haar lijfwacht Mike is altijd in haar buurt te vinden, maar de laatste tijd heeft hij meer oog voor Marie en haar zoontje Adrian Angel, die op het kasteel ‘Von Baugenwitz’ wonen.

Kurt Kunkel is een van de twee begrafenisondernemers uit het dorp met een oogverblindende glimlach en een intense stem. Hij laat Angela als een schoolmeisje giechelen en maakt haar onzeker. Hij is evenals Angela verzot op het werk van Shakespeare, in het bijzonder van ‘Exhumed’. Angela vindt de naam Jean-Paul Aramis beter bij hem passen, zo noemt ze hem dan ook in stilte.

Ralph Borscht is de vroegere partner van Kunkel, die ook een uitvaartonderneming in hetzelfde dorp heeft. Het is een oudere man en de tegenpool van Kunkel, alias Aramis: zwart krijtstreeppak, gelhaar naar achter, gebruinde studiohuid, Rolex en cabrio Porsche.

Fred Galka is de hovenier van het kerkhof die bij niemand geliefd is. Hij ziet er op alle fronten onverzorgd uit en drinkt meer dan goed voor hem is.
— Sandra

Sfeer

*****

David Safier geeft zeer gedetailleerde beschrijvingen, waardoor je de omgeving en de mensen als het ware kunt uittekenen. Ik vond het wel lastig om mijn aandacht erbij te houden, zeker in het begin. De verhaallijn was niet helemaal duidelijk, misschien gebeurde er gewoon te veel, waardoor ik snel afgeleid was.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

David Safier heeft op zich een vlotte schrijfstijl, maar het duurde deze keer wel even voordat ik helemaal in het verhaal zat. In het verhaal zat de nodige humor, maar ik vond de schrijver soms wat langdradig in zijn beschrijvingen en in herhalingen vallen.
— Sandra

Passage uit het boek

‘Alleen Kurt Kunkel leek nog koortsachtig na te denken. Uiteindelijk pakte hij Mike’s pistool van de grond en zei op kalme toon: ‘Ik ga nu en niemand houdt me tegen!’ Hij stond met zijn rug naar Angela toe, op nog geen meter afstand. En opeens moest ze grijnzen. De begrafenisondernemer had gelijk: niet iémand zou hem tegenhouden. Wel iéts! Ze geep snel de wandelstok van mevrouw Krawinkel en sloeg toe.’

Leesvoorschrift

Gewoon op de bank of in een luie stoel hangen met een bakkie koffie of thee, koekje erbij, en lezen maar!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

60%

40%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.