Recensie: Dirk Debeys – Sneeuwrood

Recensie: Dirk Debeys – Sneeuwrood


René Dumont, een succesvol Belgisch zakenman, wordt dood teruggevonden in een ravijn in Zwitserland. De omstandigheden van zijn dood doen rechercheurs, Serge Ruffiuex en Tony Hänggi, twijfelen of het hier effectief om een ongeluk gaat, zoals eerst gesuggereerd werd.
Als korte tijd later, in hetzelfde dorp, een andere Belgische zakenman, Karel Essink, neergeschoten wordt versterkt dit hun vermoeden dat René Dumont wel degelijk vermoord is.

De twee gedreven rechercheurs worden belast met het moordonderzoek. Wat is het verband tussen de twee moorden? Moeten ze de dader zoeken onder de collega’s van Karel Essink, die samen met hem een paar dagen doorbrachten in een chalet? Of zijn zij, ondanks hun verdachte gedrag, toch zo onschuldig als ze beweren? En wie is de jongeman met zijn gele sportwagen die plots opduikt tijdens het onderzoek van Ruffieux en Hänggi?

ISBN: 9789464012323 – Uitgeverij Pelckmans – Aantal pagina’s: 258 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Sneeuwrood is een spannende thriller die je liefst in één ruk wil uitlezen.’

Hoofdpersonages

*****

Serge Ruffieux is een wat oudere rechercheur die heel gedreven en ervaren is in zijn vak. Hij werkt samen met zijn jongere collega Tony Hänggi in het onderzoek naar de moorden op de zakenmannen René Dumont en Karel Essink.
Zowel Dumont als Essink werken in de reclamebranche en zijn succesrijk in hetgeen ze doen. Daarnaast zijn zij ook elkaars vertrouweling.
Jonas Keller is al jaren op zoek naar de moordenaars van zijn ouders, broer en zus. Zijn speurtocht brengt hem naar het dorp waar Dumont en Essink vermoord werden.
— Marita

Sfeer

*****

De spanning in Sneeuwrood is van meet af aan om te snijden. Het boek voert je in een razend tempo van de ene verwikkeling naar de andere. De schrijver slaagt er in om je regelmatig op het verkeerde been te zetten als je probeert te gokken wie de daders zijn.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De beschrijvingen van de omgeving en de personages door Dirk Debeys in Sneeuwrood zijn zo levensecht dat je jezelf in Zwitserland waant en het gevoel hebt de personen te kennen. Hij doet dit op een eenvoudige en zeer duidelijke manier. De opbouw van het verhaal maakt van het boek een vlot leesbaar geheel.
— Marita

Passage uit het boek

‘Ruffieux glimlachte dankbaar naar zijn jonge assistente en liep naar de tafel waar de koffie stond. Hij pakte de grootste kop die hij kon vinden, schonk hem vol dampende koffie en schuifelde er voorzichtig mee naar zijn bureau.
Hänggi kwam ook binnen en begroette Ruffieux en Angèle. Angèle lachte vriendelijk terug en Ruffieux zag de fonkeling in haar ogen. Hij wist al lang dat de meeste vrouwen voor Hänggi vielen. Angèle merkte dat Ruffieux haar in de gaten hield en stond blozend op om een dossier weg te bergen in de witte kast achter haar bureau.
Ruffieux graaide naar het post-itje en pakte de hoorn van zijn telefoontoestel. Met de hoorn tussen zijn schouder en kin gekneld tikte hij snel het nummer in.
Terwijl hij op verbinding wachtte nam hij een slokje van zijn hete koffie.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een koude winderige herfstdag met een kop hete soep bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

258 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.