Recensie: Marieke Eyskoot – Dit is een goede gids

Recensie: Marieke Eyskoot – Dit is een goede gids


Dit is een goede gids voor een duurzame lifestyle. Zo simpel is het. Wil je graag wat duurzamer leven, maar weet je niet hoe? En kun je er eigenlijk niet veel tijd, geld of gedoe in steken? Dan is dit jouw boek.
Het staat vol praktische en positieve tips op het gebied van kleding, verzorging, eten, wonen, werken en vrije tijd, en laat zien dat mooi en verantwoord prima samen kunnen gaan. Het gaat vooral om goed, niet om perfect: om slimme keuzes, doen wat je kan en wat bij je past. Met dit moderne handboek maakt de duurzame mode- en lifestyle-expert Marieke Eyskoot groen en eerlijk leven leuk en bereikbaar. De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet?

ISBN: 9789022579855 – Uitgeverij Keff en Dessing – Aantal pagina’s: 336 – Informatief


*****

4 van de 5 sterren — Heline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Voor iedereen die een start wil maken met een duurzame lifestyle (maar niet weet hoe!).’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek is bedoeld voor iedereen die duurzamer wil gaan leven.
Marieke Eyskoot levert een gids voor een duurzame lifestyle. Ze schrijft over duurzamere kleding, verzorging, eten, wonen en nog veel meer. Ze leert je kritische vragen (aan jezelf) te stellen: heb ik dit echt nodig? kan ik het tweedehands regelen? En als ik het dan koop, wat geef ik er dan aan uit? Het kopen van goedkope kleding bijvoorbeeld: dat het goedkoop is, betekent dat iemand anders (of het milieu) er de prijs voor betaalt. Duurzame producten zijn niet duur, gangbare zijn te goedkoop! Voor mij een eyeopener. Vanaf het begin van de gids maakt Eyskoot ook duidelijk dat het morgen niet meteen perfect hoeft te zijn, als je er maar aan begint! Elke stap is er 1, wat past er bij jou?

— Heline

Schrijfstijl

*****

“Dit is een goede gids” is fantastisch geschreven, erg mooi vormgegeven en het staat bol van diepte-interviews met (bekende) mensen die een kijkje geven in hun duurzame leven. Het is geen boek om van kaft tot kaft te lezen, maar meer om erbij te pakken als je van plan bent een aankoop te doen. Aan het einde van de gids raad ze aan om de gids ‘door te geven als je er klaar mee bent’. Ik hou hem zelf zeker nog een tijd bij me. Er staan veel adressen in waar je duurzame spullen kan kopen, ik ben voorlopig nog niet klaar met ontdekken!
— Heline

Passage uit het boek

Dat iets goedkoop is, wil niet zeggen dat het weinig kost, maar dat iemand anders dan jij de prijs betaalt. Eerlijke kleding is niet te duur, gangbare merken zijn te goedkoop. Zulke prijzen kunnen niet, daar lijden mens, dier en milieu onder. Ze worden uitgebuit om ons aan te kleden. De echte kosten worden op hen afgewenteld: lage lonen en milieuschade subsidiëren onze levensstandaard. Duurzame merken kopen op een andere manier in, ze drukken de prijs niet omlaag en zijn vaak een stuk kleiner, waardoor ze hun kosten over minder kledingstukken kunnen verdelen. Toch zijn er zat die hetzelfde prijsniveau hebben als gewone modemerken. Hun producten gaan vaak langer mee, dus tel uit je winst.

Voor wie is dit boek?

Voor iedereen die een begin wil maken aan een duurzamere lifestyle.
— Heline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

366 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.