Recensie: Diverse auteurs – Het wonderlijke winterboek

Recensie: Diverse auteurs – Het wonderlijke winterboek


Het wonderlijke winterboek is een geweldige bundeling van winterse voorleesverhalen voor kinderen vanaf een jaar of 3. Het blijft leuk tot ver in de onderbouw van de basisschool.
Het wonderlijke winterboek heeft drie belangrijke thema’s: Sinterklaas, kerst en oud & nieuw. Daaromheen staan nog wat echte winterverhalen in het boek. Met dit boek, dat ruim 30 verhalen bevat, kom je makkelijk de maand december voor.
Naast de voorleesverhalen, sommige zijn kort en andere zijn wat langer, staan ook een paar gedichten in het boek. Ieder verhaal is voorzien van vrolijke illustraties.
In Het wonderlijke winterboek staan verhalen en illustraties van bekende en minder bekende kinderboekenauteurs en –illustratoren. Verschillende verhalen staan al in andere bekende voorleesboeken, andere zijn speciaal voor deze bundeling geschreven. Ze zijn echter allemaal even leuk, gezellig, herkenbaar en hartverwarmend.

Met verhalen van Kees de Boer, Annemarie Bon, Iris Boter, Marianne Busser & Ron Schröder, Chariva, Pieter Feller, Lysette van Geel, Yvon Jaspers, Karine Jekel, Marloes Kemming, Kelly van Kempen, Sjoerd Kuyper, Lisa Manuels, Elisabeth Mollema, Erik van Os & Elle van Lieshout, Isabelle de Ridder, Coco van Rijn, Jette Schröder, Pamela Sharon en Carry Slee.

Met illustraties van Myriam Berenschot, Nynke Boelens, Kees de Boer, Tjarda Borsboom, Iris Boter, Charlotte Bruijn, Marijke Buurlage, Job van Gelder, Saskia Halfmouw, Philip Hopman, ivan & ilia, Gertie Jacquet, Aimée de Jongh, Sandra Klaassen, Eefje Kuijl, Merel van Lamoen, Lisa Manuels, Daniëlle Schothorst, Dagmar Stam, Natascha Stenvert, Marije Tolman en Lisa van Winsen.

ISBN: 9789048849314 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 272 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Isolde


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Het wonderlijke winterboek is een bundel met de gezelligste december- en winter voorleesverhalen die iedereen met jonge kinderen in huis zou moeten hebben.’

Verhaallijn

*****

Het wonderlijke winterboek bestaat uit allemaal verschillende voorleesverhalen. Misschien ken je Iris en Michiel van Carry Slee al, of Kolletje van Pieter Feller of de koning en de koningin van Marianne Busser en Ron Schröder. Dan zijn de verhalen een leuk weerzien. Anders is het een goede kennismaking met veel verschillende kinderboekenauteurs.
Een van de verhalen gaat bijvoorbeeld over een meisje dat vastbesloten is later Sinterklaas te worden en daar nu al hard voor aan het oefenen is. Een andere over Kolletje die vlak voor kerst sneeuw tovert. En weer een ander verhaal over een vader en zijn zoon die olieballen bakken voor het hele dorp.
De verhalen zijn zonder uitzondering leuk om voor te lezen aan meisjes en aan jongens. Maar je kan het ook voor jezelf lezen!
— Isolde

Illustraties

*****

Net zoals dat de verhalen zijn geschreven door verschillende auteurs, zijn de illustraties verzorgd door verschillende illustratoren. Natuurlijk speelt persoonlijke voorkeur daarbij altijd een rol, maar eigenlijk zijn alle illustraties mooi. Ze zijn kleurrijk en passen perfect bij de verhalen.
— Isolde

Stukje uit het boek

‘Luna had nachtenlang wakker gelegen en nagedacht over een zoet gerecht dat goed paste bij het koude weer. Iets met kaneel, en veel koek en deeg, lekker zwaar. Mama’s appeltaart bijvoorbeeld. Daar was ze gek op. Maar het moest wel iets speciaals worden… Een geheim ingrediënt, dat had ze nodig. En ze dacht na, draaide haar kunnen om, woelde onder de dekens, ging op haar zij liggen en daarna op haar andere zij, tot ze eindelijk een geweldig idee kreeg. Maar toen ging het allemaal anders dan ze wilde. Mama moest onverwachts een week naar Spanje voor haar werk.’

Voor wie is het boek?

Het wonderlijke winterboek is een boek voor jongens en meisjes vanaf een jaar of 3 en is leuk voor heel veel basisschoolkinderen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

Korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.