Recensie: E. Lockhart – Een zee van leugens

Recensie: E. Lockhart – Een zee van leugens


Deze prequel van Wij leugenaars – een fenomeen op TikTok en wereldwijd een bestseller – neemt je mee naar een eerdere zomer, een eerdere generatie, en naar de geheimen die de familie Sinclair nog tientallen jaren zullen achtervolgen.
Een winderig privé-eiland voor de kust van Massachusetts. Een hongerige zee, kolkend van geheimen en verdriet.
Een onstuimige, verslaafde erfgename. Een onweerstaanbare, onvoorspelbare jongen. Een zomer van verraad en verschrikkelijke fouten. Welkom terug bij de familie Sinclair. Ze waren altijd al leugenaars.

ISBN: 9789026162428 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 304 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal dat goed in elkaar zit en je blijft verbazen.’

Hoofdpersonages

*****

De grootste rol in Een zee van leugens is weggelegd voor Carrie. Het verhaal is geschreven vanuit haar oogpunt. Zij is één van de vier dochters van de familie Sinclair. Deze familie bezit een privé-eiland, waar zich dit verhaal afspeelt. Dit eiland heet Beechwood. Ook lees je over haar ouders, Harris en Tipper en haar andere zussen Penny, Bess en Rosemary. In het begin maak je ook kennis met de oom van Carrie, de broer van haar vader. Hij heet Dean en heeft twee kinderen, Yardley en Tomkin.
In de zomer waarover je in Een zee van leugens leest, komen er jongens op bezoek op Beechwood. Deze jongens zijn Major, George en Pfeff.
Ik had er wel wat moeite mee dat Carrie in het verhaal haar ouders meestal bij de voornaam noemt. Hierdoor vergat ik in het begin nog weleens dat zij het op dat moment over haar vader of moeder heeft.
— Eline

Sfeer

*****

De inleiding van Een zee van leugens was wat mij betreft te langdradig. Hierdoor duurde het lang voordat ik gegrepen werd door het verhaal. Toen het eenmaal op gang was, vond ik het spannend en kon ik het maar moeilijk wegleggen.
De weersomstandigheden en de golven van de zee zijn mooi weergegeven in het verhaal, waardoor je je als lezer op Beechwood waant.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Zoals eerder aangegeven, kwam Een zee van leugens wat moeizaam op gang. Ik denk dat dit komt omdat er veel moeite is gedaan om de omgeving goed neer te zetten. Dit had wat mij betreft wel iets minder gemogen. Het boek bevat een plattegrond van Beechwood, waardoor ook met minder tekst in het verhaal zelf duidelijk is hoe het eiland in elkaar zit.
Een zee van leugens bevat op sommige momenten best wat gruwelijke delen. Deze delen worden besproken, maar de extreem gruwelijke details worden vermeden. Dit vond ik persoonlijk erg prettig.
— Eline

Passage uit het boek

‘Penny staat in het water, vlak bij de plek waar de steiger de kust bereikt. Het komt tot aan haar knieën. Ik zie haar schoenen op het zand staan. Ze staat haar gezicht en handen te wassen, haar loshangende witte blouse en haar korte broek van spijkerstof worden nat terwijl ze verwoed haar wangen schrobt.
‘Penny,’ roep ik zacht. ‘Gaat het wel?’
‘Nee, nee, laat haar met rust,’ zegt Bess.
‘Maar je bent me komen halen om –‘
‘Daarvoor hebben we je niet nodig.’
Ze pakt mijn hand en neemt me mee naar het uiteinde van de steiger. Het eerst wat ik zie is dat de ontbrekende houten plank niet meer op de plek ligt waar mijn vader hem had neergelegd. Hij ligt nu overdwars recht voor ons, en de spijkers steken in een scherp rijtje van drie uit het hout.
Aan de spijkers hangen een paar mensenharen.
We stappen over de plank heen en daar, aan het eind van de steiger, ligt een lichaam.’

Leesvoorschrift

Een zee van leugens kun je het beste lezen op een zwoele zomeravond. Dat is het moment waarop het verhaal zich afspeelt. Maar ook een regenachtige herfstmiddag zal dit verhaal extra kracht geven.
Zorg voor je favoriete drankje en laat je meevoeren naar Beechwood.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

304 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.