Recensie: Edward van de Vendel & Floor de Goede – Mijn spook en ik

Recensie: Edward van de Vendel & Floor de Goede – Mijn spook en ik


Yas houdt eigenlijk niet van het donker en de nacht, maar deze nacht is anders: hij krijgt bezoek van een spook! Hulpspook kwakabubbelhuppelappeltaart, zeg maar Kwaak, komt Yas helpen met zijn angst. Maar waarom eigenlijk, want Yas zegt toch altijd dat hij helemaal nergens bang voor is?

Als hij met het spook een nachtwandeling door de straat maakt, komt Yas tot de ontdekking dat hij niet de enige is die wel eens bang is. En dat het helpt om iemand over je angst te vertellen, zeker als diegene je eigen hulpspook is.

ISBN: 9789045128849 – Uitgeverij Querido – Aantal pagina’s: 120 – Kinderboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een prachtig vormgegeven boek over je angsten onder ogen zien en overwinnen.’

Verhaallijn

*****

Mijn spook en ik begint met een uitgeschreven conversatie tussen Yas en Spook. Dit, en de rest van het boek, is geschreven in de tegenwoordige tijd en vanuit de ik-vorm. Dit maakt dat het verhaal kinderen zal aanspreken en dat je als lezer snel in het verhaal zit.
Je leest door de ogen van Yas over allerlei angsten die je zou kunnen hebben. Dit is op een manier die is doorspekt met humor en met taalgebruik zoals kinderen dat nu hebben.
Ook is in Mijn spook en ik goed nagedacht over inclusiviteit. Je leest namen uit andere delen van de wereld en over mensen met een andere geaardheid.
Mijn spook en ik is een boek dat behoort tot het zogenoemde tijgerlezen. Deze boeken zijn speciaal ontwikkeld voor beginnende lezers om leesplezier te vergroten. De boeken zijn spannend of grappig en bevatten veel illustraties.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Mijn spook en ik zijn erg mooi vormgegeven. Ze zijn erg kleurrijk en grappig om naar te kijken. Op de illustraties waarbij Yas en Spook buiten lopen, is het donker. Spook licht bij deze illustraties mooi op, net als de lantaarnpalen. Dit is een leuk effect.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Lig ik in bed –
zie ik een spook.
Ik roep:
‘Waa! Ho! Spook!’
Zegt dat spook:
‘Waa! Ho! Yas!’
Ik zeg: ‘Hoe weet je mijn naam?’
Zegt dat spook: ‘Hoe weet jij mijn naam niet?’
Ik: ‘Ken ik jou dan?’
Hij meteen kwaad.

‘WAAAH!’ roept hij.
‘IK HEET KWAKABUBBELHUPPELAPPELTAART EN DAT WEET JE BEST!’
‘Watte?’ zeg ik.
Hij zucht.
‘Te moeilijk zeker?’ zegt hij.
‘Oké. Jij mag Kwaak zeggen.’
Ik zeg:
‘Yo eh… Kwaak…’
En hij springt vol op mijn kop.’

Voor wie is het boek?

Mijn spook en ik is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf zeven jaar, oudere kinderen met leeservaring kunnen dit boek zelf lezen.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.