Recensie: Elle Kennedy – De Deal

Recensie: Elle Kennedy – De Deal


Hannah Wells heeft een enorme crush op Justin Kohl, de hunk van het footballteam. Maar hoe kan ze ervoor zorgen dat hij haar eindelijk ziet staan?
Garrett Graham is de populaire aanvoerder van het ijshockeyteam. Maar hij kan ijshockey wel vergeten als hij niet snel zijn filosofiegemiddelde verbetert met behulp van bijles. Hij laat zijn oog vallen op de sarcastische brunette die als enige van de klas een goed cijfer heeft gehaald voor het tentamen dat hij over moet doen. Het enige probleem: zij heeft helemaal geen zin om hem te helpen.
Garrett is echter niet voor één gat te vangen en bedenkt een sluw plan: zij geeft hem bijles, en hij doet een tijdje alsof hij haar vriendje is. Als Hannah namelijk een paar keer als zijn date op feestjes wordt gezien, zal ze daarmee ongetwijfeld de aandacht van Justin trekken.
In een vlaag van verstandsverbijstering gaat Hannah akkoord met de deal. Dat kan niet misgaan… toch?

ISBN: 9789021409085 – Uitgeverij Q – Aantal pagina’s: 390 – New Adult-Roman


*****

5 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De Deal is een heerlijk ontspannend verhaal waarbij de chemie tussen de hoofdpersonages gewoon niet te ontkennen is!’

Hoofdpersonages

*****

Garrett Graham heeft het allemaal voor elkaar: hij is de aanvoerder van het ijshockeyteam, heeft de meiden voor het uitkiezen en haalt ook nog eens goede punten! Of dat was toch zo, totdat hij een nieuwe filosofieleerkracht krijgt en hij, net als de meerderheid van zijn klasgenoten, zakt voor een belangrijke test. Daardoor komt zijn plaats in het team in gevaar en moet hij dus een oplossing zoeken om te slagen voor de herkansing. Die oplossing vindt hij wanneer hij toevallig Hannah Wells tegen het lijf loopt en Garrett erachter komt dat ze een negen haalde op de test. Nu heeft hij nog maar één doel: Hannah overhalen om hem bijles te geven, maar dat blijkt geen gemakkelijke opdracht, want Hannah is allesbehalve fan van Garrett en wil absoluut niets te maken hebben met deze bad boy. Daar heeft ze zo haar redenen voor, want ook Hannah heeft de nodige emotionele bagage.
— Fien

Sfeer

*****

De spanning die tussen Garrett en Hannah in de lucht hangt, is bijna tastbaar en als lezer kan je dat alleen maar toejuichen. In De Deal vind je geen langgerekt liefdesverhaal; je moet niet lang wachten op romantische momenten en ondertussen word je beloond met een flinke dosis humor!
— Fien

Schrijfstijl

*****

Elle Kennedy heeft me enorm verrast. Ik heb al heel wat NA-boeken gelezen, maar deze is toch wel heel erg speciaal. Voor de eerste keer vind ik de gevoelens van het mannelijk hoofdpersonage beter uitgewerkt dan die van zijn vrouwelijke tegenhanger. En ga me nou niet verkeerd begrijpen, ook Hannahs perspectief was erg goed uitgediept en je krijgt de nodige informatie over haar verleden en gedachten, maar bij Garrett viel het me op dat hij al iets meer had nagedacht over wat hij nou juist van Hannah verwachtte. Het boek is zeer vlot geschreven en voor je het goed en wel beseft, heb je het al uit.
— Fien

Passage uit het boek

‘Het meisje met het donkere haar loopt terug naar het middenpad. Mona? Molly? De M klopt volgens mij wel, maar de rest is een raadsel. Ze heeft haar tentamen in haar hand, maar ik gluur er niet stiekem naar omdat ik aanneem dat ze net als iedereen gezakt is.
Ik laat haar passeren voordat ik het middenpad in stap. Ik zou liegen als ik zei dat ik dat doe omdat ik zo’n heer ben. Nee, ik laat haar voorgaan omdat ik dan nog een keer naar haar kont kan kijken. Het is namelijk zo’n lekkere kont dat twee keer kijken geen straf is. Pas nu ik achter haar aan naar de deur loop zie ik hoe klein ze is. Ik sta een tree hoger, maar ik kijk boven op haar kruin.
Vlak voor de deur struikelt ze spontaan en de boeken vallen uit haar handen op de vloer. ‘Shit. Ik ben altijd zo onhandig.’
Ze gaat op haar knieën zitten en ik doe hetzelfde, want in tegenstelling tot wat ik eerder beweerde kan ik best een heer zijn. Haar helpen om haar boeken op te rapen valt daar ook onder.
‘O, dat hoeft niet. Ik red me wel,’ zegt ze beslist.
Maar ik heb haar tentamen al opgeraapt en mijn mond valt open. ‘Godskolere, je hebt een negen?’
Ze laat een schamper lachje zien. ‘Niet te geloven, hè? Ik was er zeker van dat ik gezakt was.’
‘Holy shit.’ Het voelt alsof Stephen Hawking in eigen persoon de geheimen van het universum als een wortel voor mijn neus houdt. ‘Mag ik je antwoorden zien?’
Haar wenkbrauwen gaan weer omhoog. ‘Vind je dat niet een beetje brutaal? We kennen elkaar niet eens.’
Ik rol met mijn ogen. ‘Ik vraag niet of je je wilt uitkleden, schat. Ik wil alleen even je tentamen inzien.’
‘Schát? Wacht, brutaal klopt niet. Arrogant is hier het juiste woord.’
‘Wat moet ik dan zeggen? Juffrouw? Mevrouw? Ik wil je best bij je naam noemen, maar ik weet niet hoe je heet.’
‘Natuurlijk weet je dat niet.’ Ze slaakt een zucht. ‘Ik heet Hannah.’ Ze laat even een veelbetekenende stilte vallen. ‘Gárrett.’
Oké, ik zat er dus he-le-maal naast met die M.’

Leesvoorschrift

De Deal is zeer verslavend, dus ik raad je aan om pas te starten met dit boek als je een paar dagen niets gepland hebt in je agenda. Je kan het boek de hele dag door lezen!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

390 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.