Recensie: Ellie Dean – Altijd in mijn hart

Recensie: Ellie Dean – Altijd in mijn hart


De zusjes Sarah en Jane Fuller groeien op op een plantage in Malaya. Als de Japanse troepen dit eiland binnenvallen worden de meisjes door hun ouders naar Engeland gestuurd. Hun vader, hun hoogzwangere moeder en de verloofde van Sarah blijven achter in Malaya.

De reis naar Engeland is lang en vermoeiend, maar vooral de onzekerheid over het lot van hun geliefden die thuisbleven weegt door. Sarah en Jane kunnen zich geen beeld vormen van de plaats waar ze zullen terecht komen. Ze hebben het adres bij van twee oudtantes die in Cliffehaven wonen, maar het is onzeker of die tantes nog leven en of ze daar welkom zullen zijn.

ISBN: 9789026159923 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 364 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Altijd in mijn hart is een meeslepende en aangrijpende roman.’

Hoofdpersonages

*****

Sarah Fuller is een negentienjarig Brits meisje. Ze is opgegroeid in het tropische Malaya waar ze op een plantage kantoorwerk verricht. Ze is gewoon aan een luxueus leven, ze heeft inlandse bedienden tot haar beschikking voor alles en nog wat. Ze is net verloofd met Philip als de Japanners Malaya binnenvallen.
Jane is het jongere zusje van Sarah. Een paar jaar geleden had ze een ongeluk met een paard waardoor ze een mentale achterstand opliep. Omwille van die reden wordt ze overbeschermd door haar ouders en zus.
Tijdens de Japanse invasie in Malaya zorgt hun vader ervoor dat Sarah en Jane op een boot kunnen die hen naar Engeland zal brengen.
Peggy Reilly baat een pension uit in Cliffehaven. Ze heeft al heel wat oorlogsvluchtelingen opgevangen en biedt hun een warme thuis. Ook de zusjes Fuller komen bij haar terecht.
— Marita

Sfeer

*****

Alhoewel Altijd in mijn hart zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog is het geen typische oorlogsroman waarin de strijd van de soldaten centraal staat. Het is een verhaal over het dagelijkse leven tijdens oorlogstijd. Het gaat over de sterkte en de veerkracht van de vrouwen die achterblijven terwijl hun geliefde naar het front gestuurd wordt, over blijven hopen en geloven in een goede afloop, over liefde, vriendschap en solidariteit. Altijd in mijn hart is een aangrijpend boek dat je niet onberoerd kan laten, zeker tegen de achtergrond van de huidige actualiteit.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Ellie Dean schrijft op een directe en duidelijke manier. Dit maakt dat haar boeken heel gemakkelijk te volgen zijn en toegankelijk zijn voor iedereen. Ze slaagt er op een subtiele manier in om je de gevoelens van de personages te laten aanvoelen waardoor je meer betrokken raakt bij het verhaal.
— Marita

Passage uit het boek

‘Sarah en de andere vrouwen hadden het bericht over het tot zinken brengen van hun schip gehoord en meteen beseft dat deze verklaring een verwoestend effect zou hebben op hun mannen in Singapore. Net als alle anderen aan boord van het schip had Sarah gepiekerd over het feit dat ze geen geruststellend bericht kon sturen dat alles goed met hen was, maar ze had moeten accepteren dat ze daar helemaal niets aan kon doen. Er was geen communicatie meer met Singapore nu het in Japanse handen was gevallen en ze kon alleen maar bidden dat haar vader en Philip zouden inzien dat de verklaring een naar staaltje propaganda was.
Ze waren van Ceylon naar Durban en vandaar rond Kaap de Goede Hoop naar Kaapstad gevaren, waar Sarah en de andere vrouwen opgezadeld werden met een onverwacht dilemma. De Zuid-Afrikaanse autoriteiten hadden de vrouwen met jonge kinderen het verleidelijke en heel overtuigende aanbod gedaan om in Kaapstad te blijven zolang de oorlog duurde.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een koude winterdag onder een zacht dekentje met een tas warme chocomelk bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

364 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.