Recensie: Elyse Friedman – De opportunist

Recensie: Elyse Friedman – De opportunist


De zesenzeventigjarige gebrekkige en steenrijke Edward Shropshire heeft zich verloofd met zijn verpleegster Kelly McNutt. Kelly is achtenveertig jaar jonger dan hem. De jongste zoon van Edward, Martin, ziet in Kelly een golddigger, die enkel uit is op het geld van zijn vader. Omdat hij bang is zijn eigen erfenis te verliezen, wil hij beletten dat het huwelijk plaatsvindt. Hij roept hiervoor de hulp van zijn stiefzus Alana in. Aanvankelijk weigert Alana hem te helpen. Het laat haar koud wat haar stiefvader, waar ze al jaren geen contact meer mee heeft, doet. Uiteindelijk stemt ze er toch mee in om haar broer te helpen en vliegt naar het resort waar Edward en Kelly verblijven.
Het web van leugens en bedrog waarin ze verzeild geraakt is onovertroffen. Niets is blijkbaar wat het op het eerste gezicht leek. Tot overmaat van ramp verdwijnt een van de familieleden…

ISBN: 9789402712834 – Uitgeverij HarperCollins Vlaanderen – Aantal pagina’s: 269 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

De opportunist is een verrassende en spannende roman met een ingenieus plot en heel wat thrillerelementen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages zijn de leden van de familie Shropshire.
Alana is de stiefdochter van de oude, ziekelijke en steenrijke Edward Shropshire. Zij heeft al jaren geen contact meer met de rest van haar familie. Ze is een alleenstaande moeder. Haar elfjarige dochter Lily lijdt aan een vorm van spierdystrofie en heeft dus heel veel zorg nodig. Zorg die Alana amper kan betalen omdat ze niets met het geld van haar familie te maken wil hebben. Ze werkt in een centrum voor noodopvang van slachtoffers van huiselijk geweld.
Martin en Teddy zijn de biologische zoons van Edward. Zij werken in de bedrijven die hun vader oprichtte en doen alles wat hun vader van hen verlangt.

Kelly McNutt is een verpleegster. Zij wordt aangesteld om voor Edward te zorgen. De twee worden verliefd en verloven zich.
— Marita

Sfeer

*****

De opportunist verraste mij in positieve zin. Het boek is veel spannender dan ik aanvankelijk had verwacht. De schrijfster Elyse Friedman slaagt erin om je de hele tijd in het ongewisse te laten over wie nu echt de opportunist is. Geen enkel van de personages is echt zwart-wit, elk van hen heeft zijn donkere kantjes. Je weet niet wie je wel en wie je niet moet geloven en vertrouwen. Je voelt de onderhuidse spanning heel goed aan en vraagt je voortdurend af welke duistere geheimen er nog zullen komen bovendrijven. Dit zorgt ervoor dat je steeds maar wil blijven verder lezen. Het slot van het boek is een complete verrassing die ik totaal niet zag aankomen.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Elyse Friedman in De opportunist is direct en duidelijk. Het boek laat zich heel vlot lezen. De personages worden zodanig omschreven dat je je er heel goed een voorstelling kan van maken. Op gepaste momenten in het boek geeft de schrijfster de nodige informatie over het verleden van de personages, zodat het verhaal logisch overkomt.
— Marita

Passage uit het boek

‘Gertrud schonk Kelly een dankbare glimlach.
‘Oké, wegwezen dan,’ zei Ed tegen Teddy. ‘En zorg ervoor dat jullie op tijd terug zijn voor het vuurwerk.’
Teddy sloeg Martin op de schouder. ‘Vermaak je. Ik regel dit.’ Met zijn blik leek hij te zeggen: Ik reken wel af met Kelly McNutt, maak je maar geen zorgen.
Martin op zijn beurt keek Alana aan met een blik die zei: Ja, vast!
Een paar minuten later scheurde het stel weg in de speedboot, terwijl de band aan zijn eerste set begon.
Martin liep naar Alana, die naar haar vader stond te kijken, die uitdrukkingsloos naar de lege dansvloer staarde terwijl een van de leadzangers ‘The way you look tonight’ zong.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen tijdens een zonvakantie, aan de rand van een zwembad met een lekkere cocktail bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

269 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.