Recensie: Emelie Schepp – Sub Rosa

Recensie: Emelie Schepp – Sub Rosa


Via YouTube wordt een filmpje verspreid van een jonge man met explosieven om zijn lijf. De politie weet de plek te identificeren, maar de bom ontploft nog voordat ze arriveren. Het is het vierde lid van een crimineel netwerk dat in korte tijd is vermoord. Maar is het dezelfde dader? Als Jana Berzelius bij het onderzoek wordt betrokken, realiseert zij zich dat de zaak rechtstreeks met haar te maken heeft. Als officier van justitie is het haar taak om de waarheid te achterhalen. Nu krijgt ze hulp uit onverwachte hoek juist die waarheid te verbergen…

ISBN: 9789026153747 – Uitgeverij de Fontein – Aantal pagina’s: 336 – Thriller


******

4 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Emelie Schepp levert opnieuw een pakkend verhaal, met genoeg ruimte voor een vervolg.’

Hoofdpersonages

*****

Jana Berzelius is de officier van justitie die in het vorige boek Alter Ego drie mannen heeft vermoord die haar lastig vielen in het Vrinnevi-bos. In Sub Rosa achtervolgt deze gebeurtenis haar. Rechercheur Henrik is met ouderschapsverlof sinds zijn vrouw in het vorige boek bijna vermoord is door een seriemoordenaar. Hij kan het werk niet loslaten en bijt zich vast in de Vrinnevi-moorden. Hiermee komt hij Jana op het spoor. Ondertussen doen Mia en Henriks vervanger Patrik onderzoek naar een jonge man die opgeblazen is, de dag nadat hij verhoord is over de Vrinnevi-moorden.
— Ies

Sfeer

*****

Als lezer weet je dat Jana de moorden in het Vrinnevi-bos heeft gepleegd, zeker als je het vorige boek ook hebt gelezen. Als je het vorige boek niet gelezen hebt, zul je in begin waarschijnlijk even in de war zijn. Gelukkig wordt verderop in boek uitgelegd wat er in Alter Ego precies gebeurd is. Persoonlijk was ik het hele boek aan het wachten tot Jana eindelijk ontmaskerd werd. Ik stoorde me mateloos aan het gedrag van Jana en het gevoel dat ze overal mee weg lijkt te komen. De parallelle verhaallijn over de opgeblazen jongeman is razend spannend, zeker als het kleine broertje van de man ook betrokken raakt bij de situatie.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Schepp is een kei in spanning opbouwen en weet je hoofdstuk na hoofdstuk mee te slepen in de gebeurtenissen. Daarnaast weet ze de personages levendig te beschrijven en is het als lezer makkelijk om bepaalde personages te haten en je aan anderen juist te hechten. De personages zijn menselijk, met elk hun eigen goede en slechte eigenschappen. Het einde is zodanig geschreven dat het verhaal is afgerond, maar er toch ook ruimte is voor een vervolg.
— Ies

Passage uit het boek

”Kun je het geluid nog harder zetten?’ zei Henrik. ‘Nee,’ antwoordde Ola. Hij krabde boven op zijn gele muts. ‘Het staat op maximaal.’ ‘Speel het nog een keer af.’ Henrik boog zich dichter naar de laptop toe terwijl Ola het fragment weer startte. Plotseling hoorde hij het. Hij was er volkomen zeker van. ‘Wat zegt hij?’ vroeg Mia. ‘Het klinkt bijna als “naar”.’ ‘“Haar”,’ corrigeerde Henrik haar. ‘Hij zegt “ik zag haar”.’

Leesvoorschrift

De herfst komt eraan en dit boek leent zich perfect voor een regenachtige zondag, met een cappuccino en een stuk zelfgebakken appeltaart. Nestel je op de bank, luister naar de regen en duik in de Scandinavische misdaadwereld.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

55%

45%

Hoe dik is de pil?

336 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.