Recensie: Emily Henry – Stranddagboek

Recensie: Emily Henry – Stranddagboek


January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen feelgoodromans figureert. Gus is een serieus en literair type die gelooft dat ware liefde een sprookje is. Maar January en Gus hebben meer gemeen dan je zou denken: ze zijn allebei blut, ze hebben een gigantisch writer’s block en ze moeten een bestseller schrijven voor de zomer voorbij is.
Op een avond sluiten ze de weddenschap om elkaars boek te schrijven, met het idee elkaar uit een vastgelopen routine te halen. Maar ook met het risico dat ze elkaars carrière definitief om zeep kunnen helpen. Hoe dat afloopt? Aan het einde van de zomer hebben ze in ieder geval elkaars boek af, maar zullen ze samen ook lang en gelukkig leven…?

ISBN: 9789044355802 – Uitgeverij The House of Books – Aantal pagina’s: 332 – Roman


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Perfecte feelgood roman voor een heerlijke zomerse dag.’

Hoofdpersonages

*****

January is schrijfster en is bezig met het schrijven van haar nieuwste boek, maar dit wil niet echt lukken. Wanneer haar vader overlijdt, erft ze een strandhuisje waar ze het bestaan niet van kende. Ze trekt in het huisje en probeert daar haar boek te schrijven. Ze ontdekt dat haar buurman Gus is, een oude bekende uit haar studietijd. Hij is ook schrijver en ze besluiten als weddenschap elkaars boek te gaan schrijven. Samen brengen ze veel tijd door en slaat de vonk steeds meer over.
Gus is schrijver en werkt aan zijn nieuwe boek in zijn strandhuisje. Wanneer January naast hem komt wonen, verandert er van alles voor hem. Ineens woont het meisje waar hij tijdens zijn studententijd verliefd op was naast hem…  Door het schrijfproces brengen ze veel tijd samen door en leren elkaar steeds beter kennen. Gus is in het begin gesloten en laat niet zoveel los over zichzelf. Naarmate de tijd vordert, laat hij zichzelf steeds meer zien aan January.
— Kaylee

Sfeer

*****

Stranddagboek kent alle elementen die een feelgood roman nodig heeft: liefde, romantiek, verdriet en humor. Vanaf het moment dat January en Gus elkaar ontmoeten, merk je de geladen spanning tussen hen. Er ontwikkelt zich langzaam een romance, die gepaard gaat met veel romantiek maar ook verdriet. Zwijmelgarantie gegarandeerd bij dit boek!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Het volledige verhaal is geschreven vanuit het perspectief van January. Je leert haar kennen wanneer haar vader net is overleden en ze haar erfenis ontdekt. Vervolgens bloeit haar romance met Gus steeds verder op en krijgt ze te maken met het verleden van haar vader. Alle gebeurtenissen en de gevoelens en emoties van January worden heel mooi en gedetailleerd door Emily Henry beschreven. Hierdoor heb je als lezer het idee dat je January echt leert kennen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Toen ik dichter naar hem toe schoof, sloten zijn vingers zich om de mijne. We bleven een tijdje zo zitten, hand in hand aan tafel, terwijl we deden alsof er niets aan de hand was. Terwijl we deden alsof we niet net twee obsessief verliefde pubers waren.
God, wat gebeurde er? Waar was ik mee bezig en waarom kon ik er niet mee ophouden? Waarom kon hij er niet mee ophouden?
Toen de rekening op tafel werd gelegd, trok Gus zich onmiddellijk terug en trok zijn portemonnee. ‘Ik betaal,’ zei hij zonder me aan te kijken.’

Leesvoorschrift

Word je ’s ochtends wakker en schijnt de zon door je gordijnen? Verplaats je dan naar je ligbedje in de tuin of op je balkon en lees dit boek in één ruk uit. Vergeet vooral niet om tussendoor op te staan voor een lekker ijsje!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

93%

7%

Hoe dik is de pil?

332 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.