Recensie: Erica James – De verborgen tuin

Recensie: Erica James – De verborgen tuin


Londen, juli 1981. Libby Mortimer is niet iemand die wegloopt voor problemen, maar nadat ze haar eigen verloofde in bed aantreft met haar beste vriendin, verruilt ze Londen voor het platteland van Suffolk. Daar staat Larkspur House, het huis en de tuin van de bekende tuinontwerper Elfrida Ambrose, en van Libby’s oudtante Bess. Libby hoopt dat ze in Larkspur House rustig na kan denken over wat ze nu eigenlijk wil met haar leven.
Maar als levenslange vriendinnen Bess en Elfrida hun geliefde Libby willen helpen een nieuw pad voor de toekomst te vinden, moeten ze eerst de geheimen in hun eigen verleden onder ogen zien. En die geheimen brengen zo hun eigen gevaren met zich mee.

ISBN: 9789026169465 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 384 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boeiende familieroman waarin na wat graafwerk geheimen naar boven komen.’

Hoofdpersonages

*****

Libby Mortimer, dochter van Nancy en David Mortimer, is een jonge vrouw die van aanpakken weet.
Wanneer zij drie weken voor haar huwelijk ontdekt dat haar verloofde Marcus vreemdgaat met haar beste vriendin, vertrekt ze direct naar haar toevluchtsoord in Suffolk. Ze wordt daar liefdevol ontvangen en maakt zichzelf daar graag nuttig.
Elfrida Ambrose is geboren in 1901 en heeft een bewogen leven achter de rug. Ze verloor haar oudere broer en haar ouders al op jonge leeftijd. Deze tragedie heeft haar sterker gemaakt en zij droeg alle verantwoordelijkheid voor de toekomst van Larkspur House en de tuin. Deze tuin inspireerde haar om als professioneel tuinontwerpster aan de slag te gaan. Dit is haar gelukt en zo heeft zij met dit werk veel reizen gemaakt over de wereld.
Bess Judd, geboren in 1906, kwam op haar zestiende als kamenier in dienst van Elfrida. Bess kon goed organiseren en ze kon naaien als de beste. Nu, negenenvijftig jaar, later was er een hechte vriendschap ontstaan met Elfrida en waren zij als zussen voor elkaar.
— Joke

Sfeer

*****

Tijdens het lezen van De verborgen tuin voel je naast alle gezelligheid dat er in de familie diverse zaken verborgen gehouden worden. Het feit dat je daarom lekker door wilt lezen is niet vreemd.
— Joke

Schrijfstijl

*****

De verborgen tuin is een vlot geschreven verhaal dat zich afspeelt in de zomer van 1981, maar regelmatig teruggaat naar diverse jaren in het verleden. Het jaartal is duidelijk aangegeven boven elk hoofdstuk, ook vanuit welk personage het verteld wordt, maar toch komt dit soms verwarrend over.
— Joke

Passage uit het boek

‘Na het gebruikelijke gekraak en gesis was de muziek begonnen en meteen werd ze overspoeld door herinneringen. Aan de afwezige uitdrukking op het gezicht van Bess zag ze dat dat ook voor haar gold.
Sinds Libby de hutkoffer van zolder had gehaald en een ware doos van Pandora had opengemaakt, was het verleden teruggekomen voor Elfrida. Libby had haar belangstelling voor het sorteren van de oude foto’s verloren, misschien omdat ze belangrijker dingen aan haar hoofd had, maar ’s avonds laat, als alle anderen in bed lagen te slapen, dook Elfrida in de hutkoffer en ging ze terug in de tijd om dichter bij de mensen te zijn van wie ze had gehouden.’

Leesvoorschrift

Zoek voor De verborgen tuin een zonnig plekje op je balkon of in je tuin, daarbij een frisse limonade, vogelgeluiden op de achtergrond en het verhaal is compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

384 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.