Recensie: Francine Rivers – Bevrijdende liefde

Recensie: Francine Rivers – Bevrijdende liefde


Angel is een prachtig meisje met een duister verleden. Het Californië van 1850 brengt haar allesbehalve romantiek en geluk. Tot nu toe heeft ze alleen maar angst, bedrog, dood, tragedie en criminaliteit gekend. Als klein meisje belandde ze in de prostitutie en overleefde alle gruwelijkheden uit haar leven op pure wilskracht en haat. Ze is vol bitterheid en wraakgevoelens en haat mannen. Totdat ze een speciale man ontmoet, een man die haar beter wil leren kennen en met haar wil trouwen. Michael Hosea gelooft dat God hem bij Angel heeft gebracht en hij is vastberaden om haar hart te laten smelten. Maar zijn omgeving walgt van Angel en tot overmaat van ramp wil iemand uit Angels verleden haar niet zomaar laten gaan. En wat wil Angel zelf eigenlijk?

ISBN: 9789 029 722 551 – Voorhoeve – Aantal pagina’s: 560


*****

3 van de 5 sterren — Coby


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Een prachtig liefdesverhaal. Bij vlagen hoopvol, bij vlagen erg wreed.’

Hoofdpersonages

*****

Angel is bitter en moeilijk te doorgronden. Gaandeweg het verhaal leer je haar steeds beter kennen en ontdek je dat haar harde exterieur gewoon angst is. Michael Hosea is de prins op het witte paard: knap, lief en nog met goede bedoelingen ook. Iedereen heeft zijn eigen ‘stempeltje’; jammer dat het niet dieper gaat dan dat.
— Coby

Sfeer

*****

De gebeurtenissen in dit boek schommelen ontzettend heen en weer, maar de sfeer blijft constant. Soms is Angel onverschillig, soms is ze gelukkig. Maar ze is altijd onrustig. En die onrust voel je als lezer. Je vraagt je telkens af ‘wat gaat er nu weer gebeuren?’ of ‘welke fout gaat ze nu weer maken?’ Het wordt al snel duidelijk dat Angel een saboteur van haar eigen geluk is en dat maakt je het hele boek bang voor wat er komen gaat.
— Coby

Schrijfstijl

*****

Ook al is Francine Rivers de Jane Austen van de christelijke novelles, dit boek is langdradig. En dat is zó jammer, want het verhaal zelf is zo mooi en krachtig. Maar door de woordkeuze worden de karakters en de gebeurtenissen soms een beetje cheesy en cliché en plat. Ook worden er soms onlogische sprongen in de tijd gemaakt: een paar bladzijden blijken achteraf drie verstreken jaren te zijn. Had mooier en spannender gekund.
— Coby

Passage uit het boek

‘Ze keek vol afschuw toe terwijl Rab bleef praten. Hij stopte pas toen een zwart koord om zijn nek werd geslagen. Zijn ogen puilden uit. Stikkend greep hij naar zijn nek en kreeg zijn eigen bloed aan zijn vieze nagels.
Sarah schoot uit haar stoel en rende naar de deur. Ze draaide en trok aan de knop in een poging te ontsnappen, maar de deur ging niet open. Ze hoorde hoe Rab werd gewurgd waarbij zijn voeten trapten en langs de grond streken terwijl hij worstelde. Ze bonkte met haar vuisten op het hout en gilde.
Een harde hand werd over haar mond geslagen en trok haar bij de deur vandaan. Ze trapte en beet en vocht… en won absoluut niets. Het lichaam van de man was van steen.
Hij kreeg haar armen te pakken en hield ze met zijn ene hand zo stevig vast dat het pijn deed terwijl hij zijn andere hand harder over haar mond sloeg.
Rab was stil.
‘Draag hem weg,’ zei de man die haar vasthield. Ze ving een glip op van Rab op de vloer met het zwarte koord nog steeds om zijn nek en zijn gezicht grotesk verwrongen.
De man die naar de keet was gekomen, maakte het koord los en liet het weer in zijn zak glijden. Hij trok Rab overeind en gooide hem over zijn schouder.
‘Iedereen zal denken dat hij dronken is.’
‘Doorzoek zijn zakken voordat u hem in de rivier gooit en breng terug wat hij van me heeft gestolen,’ zei de kille stem boven haar.
‘Ja meneer.’
Sarah hoorde de deur open- en dichtgaan.
Toen de man haar losliet, rende ze naar de verste hoek van de kamer en dook in elkaar. Hij een stond lange tijd midden in het vertrek naar haar te kijken. Vervolgens liep hij naar de marmeren wastafel en goot water in de porseleinen kom. Hij wrong de witte doek uit en liep op haar af.
Ze duwde zich zo ver mogelijk naar achter. Hij hurkte neer en greep haar kin beet.
‘Je bent veel te mooi voor make-up,’ zei hij en begon haar gezicht te wassen.’

Leesvoorschrift

14-bed

Lees dit binnen, terwijl het buiten regent, stormt of sneeuwt. Onderuitgezakt op de bank in je huispak met een kop thee, koffie of warme chocolademelk binnen handbereik.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

560 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.