Recensie: Freddy Was – Gijzeling in kamer 2.28

Recensie: Freddy Was – Gijzeling in kamer 2.28


Drom, een excentriekeling die nogal op zichzelf is, is in het bezit van een heel oud boek. Hij is geïntrigeerd door de inhoud van het boek. Het boek bevat tekeningen van planten en bomen met eronder een uitleg in een oude taal. Drom wil heel graag weten wat er onder de tekeningen staat, maar hij is blijkbaar niet de enige die interesse heeft in dit boek. Dragan Peric, een nietsontziende crimineel, wil dit boek koste wat kost bemachtigen omdat hij vermoedt dat het informatie bevat die hem rijk zou kunnen maken.
Teun De Grave, een gepensioneerde politie-inspecteur wordt bedreigd door een Peric omdat die door toedoen van De Grave enkele jaren geleden in de gevangenis belandde.
Door een samenloop van omstandigheden kruisen de wegen van Drom en De Grave elkaar en lijkt hun lot met elkaar verbonden. Wat heeft Peric in petto voor hen beiden?

ISBN: 9789402141221 – uitgegeven in eigen beheer – Aantal pagina’s: 281 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Gijzeling in kamer 2.28 is een spannende en meeslepende thriller.’

Hoofdpersonages

*****

Drom is een eenzaat die van een oom een oud boek erfde. Het boek bevat heel wat tekeningen van planten en bomen. Onder de tekeningen staan teksten in een taal die Drom niet herkent. Hij wil heel graag weten wat die teksten betekenen en slaagt er uiteindelijk in om ze te ontcijferen.
Teun De Grave is een gepensioneerde politie-inspecteur. Een paar jaar geleden belandde Dragan Peric door toedoen van De Grave achter de tralies.
Dragan Peric is een crimineel van de zwaarste kaliber. Hij deinst er niet voor terug om te moorden om zijn doel te bereiken. Hij wil het boek van Drom in handen krijgen. Hiervoor is hij tot alles bereid. Daarnaast wil hij wraak nemen op De Grave en hem vermoorden.
— Marita

Sfeer

*****

Toen ik Gijzeling in kamer 2.28 begon te lezen had ik geen idee wat ik kon verwachten. Ik had nog nooit eerder van de schrijver, Freddy Was, gehoord. Het boek was een aangename verrassing. Van in het begin was ik mee met het verhaal en nieuwsgierig naar wat er verder komen zou.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Freddy Was weet in Gijzeling in kamer 2.28 de spanning geleidelijk aan op te bouwen. De personages worden levensecht beschreven en je kan je zo een voorstelling van hen maken. Aanvankelijk zijn er in het boek twee verhaallijnen die verder naadloos in mekaar verweven worden.
— Marita

Passage uit het boek

‘Hij stond tussen frisgroene koningsvarens, terwijl hij een libel bekeek die onbeweeglijk op het uiteinde van een blad zat. Opeens steeg het insect vrijwel loodrecht omhoog om dan horizontaal weg te dwarrelen. Drom lachte, hij genoot.
De droom werd echter ruw onderbroken doordat een verpleegster hem wakker maakte door fors op zijn borst te wrijven. Ze zei eerst niets, maar dan hoorde Drom in de verte: ‘Meneer, hallo meneer, wakker worden.’
Drom opende zijn ogen en keek in de verleidelijke blauwe ogen van de verpleegster. Ze lachte breeduit en vertelde dat hij opgenomen was in het ziekenhuis.
‘Herinner je je nog waarom?’ vroeg ze.
Drom probeerde te antwoorden, maar de pijn liet zich ondanks de toegediende medicatie, meer dan gelden. Hij kreunde.’

Leesvoorschrift

Dit boek laat zich vlot lezen op een warme zomerdag, op een terrasje met een glaasje frisdrank bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

281 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk1 comment

Reactie toevoegen

+ Reageer

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.