Recensie: Gayle Forman – Waar ik ga

Recensie: Gayle Forman – Waar ik ga


Op het moment dat Freya haar stem verliest tijdens het opnemen van haar debuutalbum, wil Harum weglopen met de jongen van wie hij houdt en komt Nathaniël na een familietragedie aan in New York. De drie ontmoeten elkaar in Central Park waarna hun wegen niet meer scheiden. Door beetje bij beetje delen van hun verleden aan elkaar te onthullen, proberen ze samen de weg terug naar zichzelf te vinden.

ISBN: 978904884777 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 236 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven verhaal over liefde, vriendschap en de weg terugvinden naar je ware zelf.’

Hoofdpersonages

*****

In Waar ik ga wordt het verhaal van Freya, Harum en Nathaniël beschreven.
Freya is zangeres en uit het niets lukt het haar niet meer om mooi en zuiver te zingen. Hierdoor staat haar carrière op het spel. Als ze in central park van een bruggetje valt en op Nathaniël valt, schiet Harum hen te hulp. Nathaniël heeft een moeilijke jeugd gehad door zijn ietwat vreemde vader, over zijn achtergrond wordt niet veel duidelijk in het boek. Harum is een moslim jongen en is verliefd geworden op een jongen. Hij wil maar een ding en dat is geaccepteerd worden door zijn familie.
— Mariska

Sfeer

*****

In het boek gebeurd er heel veel en op een snel tempo. Dit maakt dat je minder goed een band kunt opbouwen met de personages.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Het boek is heel erg knap geschreven. De verhalen van de personages worden steeds via de ik- vorm geschreven. Normaal zou dit erg verwarrend zijn, echter weet Gayle Forman dit toch duidelijk te onderscheiden. Omdat alles in het boek in een hoog tempo verloopt, is er weinig ruimte voor dingen erom heen. Dit zorgt ervoor dat je snel doorkrijgt wat de boodschap van het verhaal is; dit komt alleen maar ten goede van het verhaal.
— Mariska

Passage uit het boek

Ik ben de weg kwijt.
Freya staart naar de woorden die ze net op haar telefoon heeft ingetikt.
Ik ben de weg kwijt. Waar kwam dat nou vandaan?
‘Sorry, jongedame,’ zegt de taxichauffeur nog een keer. ‘Volgens mij ben ik de weg kwijt.’ Met een schok komt Freya bij haar positieven. Ze zit achter in een taxi op weg naar haar zevende – of achtste? – doktersbezoek binnen twee weken, en de chauffeur is aan het eind van de tunnel omgedraaid.

Leesvoorschrift

Dit is een heerlijk boek om te lezen als je onderweg bent. Doordat het verhaal makkelijk weg te leggen en weer op te pakken is, is dit een ideaal boek voor als je in de bus zit of op reis bent.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

236 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.