Recensie: Gena Showalter – Alice in Zombieland

Recensie: Gena Showalter – Alice in Zombieland


Als iemand tegen Alice had gezegd dat haar hele leven binnen een seconde totaal zou veranderen, dan zou ze hard hebben gelachen. Toch was er niet meer voor nodig. Eén seconde. Eén keer met je ogen knipperen, één keer ademhalen, één hartslag, en alles wat ze kende, iedereen van wie ze hield, was verdwenen. Haar vader had gelijk. De monsters bestaan echt. En nu is ze haar hele familie kwijt. Zogenaamd door een auto-ongeluk, maar zij weet wel beter. De zombies hebben haar ouders en zusje vermoord. En hun moordlust kent geen grenzen. Om uit handen te blijven van die griezels, moet Alice leren hoe ze tegen ze moet vechten. En hiervoor moet ze haar leven toevertrouwen aan de grootste bad boy van school, Cole Holland…

ISBN: 9789402724202  – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 416 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bijzonder samenspel tussen actie, vriendschap, familie, relaties, gruwel en humor.’

Hoofdpersonages

*****

Alice Bell is zestien en verliest dor een auto-ongeluk haar ouders en jongere zusje. Alice gaat bij haar grootouders wonen en moet daardoor veranderen van school, ze gaat voortaan naar Asher High. Daar valt haar oog op Cole Holland, een gevaarlijke en aantrekkelijke jongen. Alice en Cole blijken een belangrijke connectie te hebben. Als Cole en zijn vrienden ook blijken te vechten tegen de zombies gaat Alice de samenwerking aan. Langzaam wordt duidelijk wie erbij betrokken zijn en wie er te vertrouwen zijn en wie niet. Alice moet een evenwicht vinden tussen haar vrienden, school en vechten tegen het kwaad, maar wat als het kwaad ook de goeden treft?
— Mariska

Sfeer

*****

Het is een boek wat je vanaf de eerste pagina meteen helemaal in zijn greep heeft, je kan het niet meer wegleggen. Je blijft jezelf constant afvragen wie er nog meer in het complot zitten. De spanning is dan ook echt om te snijden. Gelukkig houdt een goede dosis humor de zware gebeurtenissen luchtig.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Gena heeft een vlotte schrijfstijl die goed aansluit bij de spanning van het boek. Ze geeft je elke keer slechts een paar kleine antwoorden waardoor je blijft lezen. Het taalgebruik van Alice haar schoonouders, die een pubertaal proberen te gebruiken is daarnaast ook nog eens een grappige afwisseling.
— Mariska

Passage uit het boek

‘Opa kijkt me nijdig aan, ‘je wordt toch niet panja, hè?’
Ik had geen idee hoe ik daarop moest reageren. ‘Panja?’
‘Doe niet net of je het niet begrijpt, jongedame,’ zei oma. ‘Panja. Verrot. Droengo’.
‘Bedoelen jullie dronken?’ Laat ze alsjeblieft dronken bedoelen. Dit gesprek had al teveel afgrijselijke afslagen genomen.
Ze knikten eensgezind.
Ik slaakte een zucht van opluchting. ‘Nee, zei ik. ‘Erewoord. Er wordt niet gedronken.’ Door mij dan, voegde ik er in stilte aan toe.
Geen idee wat de rest zou doen, waarschijnlijk slurpten ze tequila uit elkaars navel.’

Leesvoorschrift

Dit boek kun je het beste lezen op een plek waar je rustig en ongestoord door kunt lezen. Kruip lekker op de bank, zorg voor wat drinken en lekkers erbij en duik weg in het verhaal.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

75%

25%

Hoe dik is de pil?

416 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.