Recensie: Gena Showalter – Eeuwige leven

Recensie: Gena Showalter – Eeuwige leven


Hoop is het enige wat ze heeft…

De oorlog tussen Troika en Myriad, de twee rijken van het Eeuwige leven, is nog lang niet voorbij. Tenley heeft gekozen voor Troika, maar werkt in het geheim samen met Killian. Hoewel hij bij de vijand hoort, kan Tenley hem maar niet uit haar hoofd zetten. Zal haar liefde voor Killian hen redden of betekent die juist de ondergang wanneer de duisternis van Myriad steeds dichterbij komt?

In het slot van de Everlife-trilogie moet Tenley alles op alles zetten om de rijken van het Eeuwige leven tot elkaar te brengen en de mensen van wie ze houdt te redden. Actie, verraad en een verboden liefde zorgen voor een bloedstollend einde van deze populaire serie.

ISBN: 9789402701111 – Uitgeverij HarperCollins – Aantal pagina’s: 494 – Young Adult


*****

5 van de 5 sterren – Fien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘De eindstrijd is losgebarsten, als lezer is het bang afwachten of het Tenley en haar vrienden zal lukken om het duister te overwinnen.’

Hoofdpersonages

*****

Het meisje met een bijzondere affiniteit voor cijfers, dat we leerden kennen in het eerste boek, is opgestaan als een ware leider. Tenley is bereid alles te doen wat nodig is om de Tweede-koning van Myriad, Ambrosine, te verslaan. Ze wordt daarbij geholpen door Killian, die haar onvoorwaardelijk steunt en een verbintenis met Ten aangaat. Maar daardoor wordt hij blootgesteld aan het Licht, terwijl Killian, als een inwoner van Myriad, zelf schaduwen met zich meedraagt. Zijn duistere kant verbergt zijn herinneringen aan Ten en hij zal moeten kiezen tussen zijn rijk of de liefde van zijn leven.
— Fien

Sfeer

*****

Wat de Everlife-serie zo bijzonder maakt, is de worldbuilding. Gena Showalter heeft zichzelf echt overtroffen! Het concept is dat het leven op aarde, die ook wel het Land van de Oogst wordt genoemd, slechts een repetitie is voor wat daarop volgt: je Tweede leven. Waar je dat Tweede leven doorbrengt mag je zelf kiezen, maar je moet goed beseffen dat die keuze zware gevolgen kan hebben. Troika en Myriad, licht en duisternis, zijn de twee rijken die voortdurend strijd leveren met elkaar in een oorlog waarbij mensen worden ingezet als pionnen. Naast een knap staaltje worldbuilding, dragen ook de personages bij tot een heroïsche sfeer.
— Fien

Schrijfstijl

*****

Naast het feit dat het boek zeer vlot geschreven is, kan je merken dat Gena Showalter echt onderzoek gedaan heeft om dit boek te schrijven. Tens affiniteit voor cijfers is daar het perfecte voorbeeld van: telkens wanneer er een getal genoemd wordt, wordt dat getal gelinkt aan betekenissen zoals bijvoorbeeld atoomnummer of religieuze symboliek. En laten we de gedichten (die rijmen!) niet vergeten: ze dienen als reminder dat ieder verhaal twee kanten heeft en kunnen dan ook op verschillende manieren gelezen worden.
— Fien

Passage uit het boek

‘Het Eerste-leven was een generale repetitie. Nu is het doek opgetrokken en geven we een voorstelling voor een live studiopubliek. Elk woord, elke daad en elke beslissing heeft gevolgen. Als we het verkeerd doen, krijgen we geen tweede kans. We mogen niet nog eens.
Er is me verteld dat ik op de een of andere manier het tij van de oorlog zal keren. Wat nou als mijn verbond met Killian het tij keert ten gunste van Myriad?
Misschien moet ik me terugtrekken. Alleen… elke vezel van mijn lichaam schreeuwt ineens nee. Beide rijken hebben een kookpunt bereikt. Elke dag worden er onschuldigen afgeslacht. Er moet iets veranderen en snel ook. Dit is onze beste kans op vrede. Onze enige kans. En echt, ik wil Myriad net zo graag redden als Troika. Ik mag het ene rijk niet boven het andere stellen.
Zie het onder ogen. Als ik me nu terugtrek, wint de angst en dan verliest iederéén.
Ik ga geen beslissingen nemen op grond van ‘wat als’. Ik zal doen wat goed is, altijd. Omdat ik uiteindelijk de enige ben die met mijn spijtgevoelens moet zien te leven.
Die twijfelduivels kunnen de boom in.’

Leesvoorschrift

Je kan dit boek overal lezen, er is geen gelegenheid wanneer het niet kan. Geen enkel excuus dus om Eeuwige leven niet op te pakken.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

65%

35%

Hoe dik is de pil?

494 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.