Recensie: Gill Lewis & Rebecca Bagley – Winde Wildeling en het moerasmonster

Recensie: Gill Lewis & Rebecca Bagley – Winde Wildeling en het moerasmonster


Winde is verhuisd. Haar nieuwe huis grenst aan een overwoekerd terrein.
Als ze op een ochtend de grens oversteekt, gebeurt er iets magisch: ze betreedt de Wildernis – een spannend bos dat veel groter is dan ze had gedacht. Waar zich geheimen schuilhouden, een heks woont en zelfs een monster de omgeving onveilig maakt.
Daar ontmoet ze de Wildelingen: kinderen die zich Muis, Raaf, Vos en Haas noemen. En Winde verandert. Ze wordt Winde Wildeling en gaat met de andere Wildelingen op zoek naar het monster dat hun vriend heeft ontvoerd.
De Wildernis komt tot leven door de fantasie van de kinderen.

ISBN: 978904714972 – Uitgeverij Lemniscaat – Aantal pagina’s: 145 – Kinderboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een fantasierijk verhaal dat kinderen uitdaagt de wereld om hen heen anders te bekijken.’

Verhaallijn

*****

Winde Wildeling en het moerasmonster begint met een landkaart over de gehele spread. Op deze landkaart zie je de tuin van Winde, maar ook alle andere plekken die je in het boek tegen zult gaan komen. Dit geeft een mooi beeld van hoe groot de Wildernis precies is.
Daarnaast lees je hoe Winde is verhuisd en nu in een nieuw huis woont. Ze vindt dit nog erg lastig en besluit in de tuin te gaan spelen. Eenmaal in de tuin merkt Winde dat haar hondje Snuf erg gek doet bij de hoge heg aan het einde van de tuin. Dan wordt Snuf opeens opgepakt en meegenomen door een groepje kinderen. Dat kan Winde natuurlijk niet zomaar laten gebeuren en ze besluit er achteraan te gaan. Het duurt een tijdje, maar uiteindelijk sluit ze vriendschap met deze kinderen en helpt ze hen op hun missie.
Aan het einde van de missie, lees je dat er nog een probleem is dat opgelost moet worden. Het hoofdstuk hierna gaat over een totaal ander onderwerp. Wat mij betreft was het sterker geweest als het hoofdstuk met het open einde aan het eind van het boek was geweest. Voor mijn gevoel hadden deze hoofdstukken omgedraaid moeten worden.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Winde Wildeling en het moerasmonster zijn meestal passend bij de tekst die je op dat moment leest. Echter, er is ook een keer een illustratie die wat mij betreft niet passend is. Je leest dan over twee mensen van middelbare leeftijd en aan de illustratie daarna zie je niets wat wijst op de leeftijd van deze twee mensen. Ze zouden net zo goed kinderen kunnen zijn. Dit maakt het boek verwarrend.
Een leuk detail aan dit boek is dat er veel groene bladeren op de pagina’s te zien zijn. Dit geeft het boek de sfeer en uitstraling die past bij het verhaal.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Winde begon naar tuinschatten te zoeken. Ze plukte een paardenbloem en blies de zaadjes de lucht in. Ze herinnerde zich haar droom van gisteravond waarin ze werd achtervolgd door monsters en Freddie kwijtraakte. Het donker maakte alles angstaanjagender.
‘Geen monsters!’ riep ze naar Snuf. Maar Snuf luisterde niet. Hij staarde naar de heg aan het eind van de tuin. Een lage grom klonk op uit zijn keel. ‘Wat is er, Snuf?’ fluisterde Winde. Snuf schoof dichterbij en snuffelde aan de heg. Er bewoog iets groots achter. Takjes knakten. Droge bladeren ritselen.
‘Snuf!’ riep Winde. De hele heg leek naar Snuf toe te buigen.
Winde sprong overeind. ‘Snuf, kom hier.’
‘Woef!’ blafte Snuf. ‘Grrr… woef.’ Winde knipperde even met haar ogen en zag hoe iets zich vanuit de heg uitstrekte en Snuf vastgreep. Winde knipperde nog eens. En Snuf was verdwenen.’

Voor wie is het boek?

Winde Wildeling en het moerasmonster is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

1 lang verhaal
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.