Recensie: Hakan Nesser – Herfst op Gotland

Recensie: Hakan Nesser – Herfst op Gotland


Inspecteur Gunnar Barbarotti en zijn collega en geliefde Eva Backman trekken zich voor een tijdje terug op het rustige eiland Gotland. Tijdens een uitstap op dit eiland meent Barbarotti Albin Runge te herkennen. Het raadsel is dat Runge zes jaar geleden vermoord werd. Er werd destijds tenminste aangenomen dat hij overleden was toen hij overboord gegooid werd van een boot. Zijn lichaam werd echter nooit terug gevonden, maar dit is niet uitzonderlijk wanneer iemand in zee belandt. Eva heeft er daarom haar twijfels over of het inderdaad Runge was die door haar partner gezien werd.
Barbarotti en Backman kunnen het niet loslaten en gaan op onderzoek uit.
Wat gebeurde er nu echt zes jaar geleden?

ISBN: 9789044535617 – Uitgeverij De Geus – Aantal pagina’s: 368 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Herfst op Gotland is een meeslepende thriller met een verrassend einde.’

Hoofdpersonages

*****

Gunnar Barbarotti en Eva Backman zijn politie-inspecteurs in Stockholm. Ze kennen elkaar reeds dertig jaar als collega’s, maar hebben recent een liefdesverhouding. Als er een intern onderzoek is tegen Eva in verband met een incident waarbij ze met haar dienstwapen een jonge man doodschoot, besluit het koppel de herfst door te brengen op het rustige eiland Gotland. Zo krijgt Eva de tijd om het voorval te verwerken.
Albin Runge werkte in het verleden als buschauffeur. Hij veroorzaakte een ongeluk waarbij achttien passagiers om het leven kwamen. Alhoewel hij vrijgesproken wordt voor de verantwoordelijkheid van het ongeval blijft het hem achtervolgen. Jaren na het ongeluk krijgt hij dreigbrieven. Tijdens een overtocht met een boot wordt hij overboord gegooid en sterft. Althans, dat denkt iedereen.
— Marita

Sfeer

*****

Net zoals in zijn andere boeken slaagt Hakan Nesser er in bij Herfst in Gotland in om de lezer vanaf de eerste bladzijde te intrigeren. Het is een boeiend verhaal, waarin de schrijver je regelmatig op het verkeerde spoor zet. Je wil steeds maar verder blijven lezen omdat Hakan Nesser er in slaagt om je nieuwsgierigheid levendig te houden.
— Marita

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Hakan Nesser in Herfst in Gotland is heel direct en duidelijk, net zoals we dat van hem gewoon zijn in zijn vorige werken. Hij is een meester in het creëren van een sfeer waarbij je bijna het gevoel hebt zelf getuige te zijn in het verhaal. Hij insinueert vaak zaken die je een verkeerde richting uitsturen als je probeert te raden wie de dader zou kunnen zijn.
— Marita

Passage uit het boek

‘Ze bleef stiekem proberen telefonisch contact met het weggelopen echtpaar te krijgen. Minstens één keer per uur en met even weinig succes als de dag ervoor. Ze zocht op internet en in opsporingsonderzoeken naar dode mannen die gevonden waren, maar toen ze het politiebureau verliet (samen met haar geliefde en collega), was haar enige conclusie dat er niets leek te zijn gebeurd. In Malmö was een jongen het slachtoffer van een bendemoord en in de buurt van Surahammar was een verminkt vrouwenlichaam gevonden, maar een teken dat de ex-academicus en ex-buschauffeur Albin Runge om het leven was gebracht, was niet te vinden.
En omdat ze de dag ervoor had gesport, gingen ze die avond naar de film in Filmstaden, zoals Barbarotti had voorgesteld.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een warme voorjaarsdag op een zonnig terras met een frisdrankje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

368 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.