Recensie: Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 1 – De IJzerproef

Recensie: Holly Black & Cassandra Clare – Magisterium 1 – De IJzerproef


De meeste kinderen zouden er alles voor over hebben om mee te doen aan de IJzerproef. Maar Callum Hunt niet. Al zijn hele leven heeft zijn vader hem gewaarschuwd om uit de buurt van magie te blijven. Maar het Magisterium ziet in Callum een machtige tovenaar. Voor hij het weet, wordt hij meegezogen in de sinistere wereld van het Magisterium, dat niet alleen een duistere connectie met zijn verleden blijkt te hebben, maar ook zijn toekomst compleet verandert.
De IJzerproef is begonnen en Callum staat voor de grootste uitdaging van zijn leven: hoe kan hij uit handen van het Magisterium blijven?

ISBN: 9789048819157 – Uitgeverij Moon – Aantal pagina’s: 317 – Young Adult


*****

3 van de 5 sterren – Suzanne


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In het eerste boek van de Magisterium serie leren we dat magie een prijs heeft, en dat je niet kunt vluchten voor het kwaad.’

Hoofdpersonages

*****

Callum Hunt is onze hoofdpersoon. Hij is mank aan één been en mensen vinden hem al snel irritant. Hij wil er alles aan doen om niet naar het Magisterium te hoeven. Een school waar jonge magiërs heen gaan om te leren hun krachten te controleren. Zijn vader Alastair heeft veel invloed op Call’s denkwijze. Call wordt op zijn avontuur vergezeld door Aaron, een vriendelijke jongeman met mysterieuze krachten en Tamara een slimme en stoere meid. Ontmoet ook andere kleurrijke karakters zoals meester Rufus, Jasper de Winter en natuurlijk de kwaadaardige Vijand des Dood, die de dood wil overwinnen.
— Suzanne

Sfeer

*****

Het boek zit vol magie, vriendschap en avontuur. Een wereld die je niet snel vergeet.
— Suzanne

Schrijfstijl

*****

De schrijfsters bouwen een vertrouwde sfeer dat je het gevoel geeft dat het wordt voorgelezen. De schrijfstijl is simpel en niet al te zwaar en daarom zeer geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook volwassenen zullen genieten van deze magische wereld.
— Suzanne

Passage uit het boek

‘Als in een trance en trillend van opluchting bukte Alastair zich en tilde zijn kind op. Het jongetje keek hem met grote grijze ogen aan en deed zijn mond open om nog eens te schreeuwen. Toen de deken opzij viel, zag Alastair waarom. Het linkerbeentje van de baby hing in een vreselijke hoek omlaag. Als een geknakte boomtak.
Alastair probeerde aardmagie op te roepen om het jongetje te genezen, maar hij had alleen nog genoeg kracht om de pijn iets te verlichten. Met bonkend hart wikkelde hij zijn zoon stevig in de deken en liep toen terug door de grot naar de plek waar Sarah lag. Met de baby in zijn handen, alsof ze het kind kon zien, knielde hij naast haar lichaam neer.
“Sarah,” fluisterde hij, zijn keel dik van de tranen. “Ik zal hem vertellen dat je stierf terwijl je hem beschermde. Ik zal hem als hij groter wordt laten weten hoe dapper je was.”
Haar lege, fletse ogen staarden hem aan. Hij hield het kind dichter tegen zich aan en stak zijn andere hand uit om Semiramis uit haar vingers te pakken. Terwijl hij dat deed, zag hij dat op het ijs naast het lemmet vreemde krassen stonden, alsof ze er in haar doodsnood naar geklauwd had.
Alleen waren de krassen daarvoor veel te regelmatig. Toen hij zich ernaartoe boog, drong tot hem door dat het woorden waren, woorden die zijn stervende vrouw met haar laatste krachten in het ijs van de grot had gekerfd.
Toen hij ze las, was het alsof hij drie harde stompen in zijn maag kreeg.
Dood het kind.’

Leesvoorschrift

Het boek is het best te combineren met een warme kop chocolademelk.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

317 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.