Recensie: Hugo Blom – Een kleine moeite

Recensie: Hugo Blom – Een kleine moeite


Samuel de Hoog, twaalf jaar oud, wordt door zijn vader achtergelaten op een duur internaat. Zijn vader, Beer, verdwijnt daarna spoorloos en Samuel moet zelf maar zien op te groeien. Zijn moeder was kort na zijn geboorte overleden en overige familie is er niet. Samuel ontwijkt mensen en is graag alleen; hij trekt als het ware een schild om zich heen, waar maar een enkeling doorheen komt. Zakelijk is hij even succesvol als zijn vader, maar relaties worden beëindigd omdat hij er steeds uit verdwijnt. Een onverklaarbare emotionele bui in de metro van Parijs brengt hem uit zijn evenwicht. Hij beseft dat er meer in het leven is als “verdwijnen” voor hemzelf, maar ook voor anderen.

ISBN: 9789 044 532 319 – Uitgeverij De Geus – Aantal pagina’s: 222 – Roman


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Een prachtig debuut dat vraagt om meer van deze auteur.’

Hoofdpersonages

*****

Samuel de Hoog, twaalf jaar oud als het verhaal in het boek begint. Hij groeit op zonder de liefde van ouders of familie en dit maakt hem tot een afstandelijk persoon en een succesvol zakenman. Samuel wordt tijdens het lezen een persoon om van te houden, er bestaat voor de lezer geen afstand.
— Joke

Sfeer

*****

Een vader-zoonrelatie, opgroeien en hoe ga je verder gaat als je er alleen voor staat in het leven. Ontdekken dat je moeite moet doen voor vriendschap en liefde. In deze sfeer kruip je in de gedachten van de hoofdpersoon.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven met mooie zinnen. Er blijft voor de lezer genoeg over om over na te denken en daarom is het herlezen van het boek zeker een genot.
— Joke

Passage uit het boek

Uit het niets welde er een traan op in zijn rechteroog, een druppel zo vol en dik dat hij met dit ene oog niets meer kon zien. Het stond vol water, hij moest knijpen om de traan te lozen, en voelde als een kleine rivier over zijn wang weglopen, zijn hals in.
Hij had de melodie nooit eerder gehoord, er was geen gebeurtenis of begrafenis die hij kon associëren met deze klanken. Waar kwamen zijn tranen vandaan? Het bleef namelijk niet bij deze ene dikke druppel. Zijn grijze jasje vertoonde nu een aantal donkere plekjes, daar waar de tranen over de stof waren gerold.

Leesvoorschrift

19-park

Kies een rustig plekje en laat het binnen komen met een lekker drankje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

222 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.