Recensie: Hugo Luijten – Undercover Alles of niets

Recensie: Hugo Luijten – Undercover Alles of niets


In een poging om de witwaspraktijken van een criminele bende aan het licht te brengen, infiltreert undercoveragent Bob Lemmens in een gokkastenimperium in de Limburgse plattelandsgemeente Kinrooi, nabij de Nederlandse grens. Het lijkt een routineklus, totdat er een dode valt en Bob steeds dieper verstrikt raakt in de duistere zaakjes van de familie. Zal hij erin slagen de bende op te rollen voor hij ontmaskerd wordt?

ISBN: 9789401471886 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 263 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Steengoede thriller over het ontmaskeren van een criminele familie.’

Hoofdpersonages

*****

Bob Lemmens is undercoveragent en wordt geplaatst op een zaak waarbij hij moet infiltreren binnen een familie die actief is in het witwassen van crimineel geld. Bob is niet heel blij met deze zaak, aangezien hij hierdoor weer voor een langere periode niet bij zijn vrouw en kinderen kan zijn. Echter heeft zijn baas al voor hem besloten en komt hij er niet onderuit.
Om te doen alsof hij geen agent is, gaat hij een café runnen in de buurt van de familie. Hierdoor maakt hij meteen kennis met de zoon van de bende, die al snel een biertje komt drinken. Op deze manier weet Bob bij de familie binnen te komen en wint hun vertrouwen. Bob weet informatie te achterhalen die nodig kan zijn om de familie te ontmaskeren. Bob krijgt te maken met criminele spelletjes, geweld en zijn geduld wordt veelvuldig op de proef gesteld. Ook moet hij meerdere keren zeer creatief zijn om niet betrapt te worden door de familie. Zijn personage is ontzettend goed uitgewerkt en stiekem zie je Bob voor je zoals hij speelt in de Netflix-serie Undercover.
— Kaylee

Sfeer

*****

Undercover is vanaf het begin bloedstollend spannend. Bob weet al snel de familie binnen te treden en zij nemen hem mee tijdens hun witwasacties. Bob wordt op de proef gesteld door de familie en hierdoor maakt hij veel mee. Soms staat de familie op het punt hem te betrappen, maar telkens weet Bob dit op het allerlaatste moment te voorkomen. Dit zorgt voor ontzettend veel spanning!
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Undercover Alles of niets is ontzettend spannend. Hugo Luijten is in staat om beeldend het verhaal te beschrijven, alsof je er als lezer naast staat en toekijkt. De spanning is constant aanwezig en weet je als lezer te boeien. Wanneer je denkt dat alles goed gaat met Bob en zijn acties om de familie te ontmaskeren werken, gaat het mis. Je wilt dan maar één ding: verder lezen om te weten of Bob de familie te slim af is. Knap staaltje schrijfwerk!
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Met de zoveelste kop koffie stond hij voor zich uit te staren bij het espressoapparaat in het café. Hij moest nog een manier zien te bedenken om Samantha naar de boerderij te krijgen, al stootte hem dat een beetje tegen de borst. Natuurlijk: zij was het brein achter de witwasoperaties, en precies dat hield zware drugscriminelen aan de gang. Maar een zekere sympathie voor de familie kon hij ook niet helemaal onderdrukken. En Samantha begreep hem, al wist ze zelf niet eens hoe goed. Het kostte hem moeite om het voor Nick te verbergen. Zonder aarzelen zou hij zijn leven in Nicks handen durven te leggen, maar als de affaire met Samantha ooit aan het licht kwam, was Nick in staat hem al zijn tanden uit zijn bek te slaan.’

Leesvoorschrift

Dit boek is zeer geschikt voor een donkere en koude avond. Nestel jezelf op de bank met een goede kop sterke koffie en begin met lezen. Je slaat hem waarschijnlijk pas dicht wanneer je hem uit hebt, dus bereid je voor op een lange avond.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

263 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.