Recensie: Ine Maria Kiekens – De smaak van harteschijn

Recensie: Ine Maria Kiekens – De smaak van harteschijn


Mandy heeft het mooi voor elkaar. Ze is de eigenaar van Tarte à deux, een succesvolle bruidstaartenwinkel, ze heeft haar beste vriendin Alicia, op wie ze altijd kan rekenen, en ze is een happy single.
Maar wanneer haar ex François een bruidstaart bij haar wil bestellen, kan Mandy niet anders dan zich een ware mislukkeling voelen. Om haar te troosten komt Jonas, bakker van Tarte à deux, met een ingenieus plan: hij stelt haar voor om te doen alsof ze een relatie hebben om François om de tuin te leiden.
Mandy kan de zoete woorden van Jonas best wel waarderen. Maar is alles in hun fake relatie maar schijn?

ISBN: 9789047208709 – Loft Books – Aantal pagina’s: 124 – Feelgood


*****

3 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een luchtig, romantisch en voorspelbaar verhaal over een fake relatie die misschien toch niet helemaal fake is.’

Hoofdpersonages

*****

Mandy is eigenaresse van een taartenwinkel waar ze samenwerkt met bakker Jonas. Wanneer haar ex François een bruidstaart komt bestellen, voelt ze zich een mislukking. Jonas stelt voor om te doen alsof zij een relatie hebben, zodat François kan zien dat zij haar leven op orde heeft. Jonas wordt geschetst als de perfecte man; hij is aantrekkelijk, sportief, grappig, culinair onderlegd, gevoelig. Hij is mij iets té perfect. Mandy is daarentegen een stuk menselijker, met positieve en negatieve eigenschappen. Wat me aan haar stoort, is dat ze een gigantisch bord voor haar kop heeft en niet ziet wat voor haar neus staat en veel te snel conclusies trekt.
— Ies

Sfeer

*****

In dit soort feelgoodboeken zit over het algemeen vrij weinig spanning, want op pagina 1 weet je al hoe het boek gaat eindigen en daarin is De smaak van harteschijn geen uitzondering. Er is geen enkel moment van verbazing of een verrassingseffect; zelfs de plottwist is voorspelbaar, maar dit doet niets af aan het leesplezier.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot geschreven, het leest lekker weg en het kost weinig moeite om je te laten meevoeren in het verhaal. Hier en daar zijn de beschrijvingen wat geforceerd, alsof de schrijver zich verplicht voelt om te vertellen hoe de omgeving eruit ziet, maar niet precies weet hoe.
— Ies

Passage uit het boek

‘‘Jonas en ik hebben een pact gesloten. We doen alsof we een stel zijn om François’ neerbuigende reacties te voorkomen. Anders gedraagt hij zich alleen maar als de grote man die alles prima voor elkaar heeft.’ Ik durf mijn vriendin niet aan te kijken, maar haar geproest doet me ongerust een blik opzij werpen. De maki die ze zonet nog in haar mond wilde steken, is op de grond beland en Boris is hem al met veel plezier aan het opsmullen. ‘Jullie gaan dus voor een fake relatie om François te misleiden? Was dat jouw idee?’ vraagt ze verbaasd. ‘Nee, dat van Jonas.’ Alicia’s mondhoeken krullen omhoog. ‘Dat verklaart veel.’’

Leesvoorschrift

Zorg dat je een lekker taartje of gebak binnen handbereik hebt, want van alle bakkerijscènes in dit boek krijg je gegarandeerd honger. Een lekker cocktail of een ander zomers drankje en you’re good to go.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

124 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.