Recensie: Ir. Ralph Moorman – De boodschappencoach

Recensie: Ir. Ralph Moorman – De boodschappencoach


Vruchtendrank waar nauwelijks een vrucht aan te pas is gekomen, ‘light-producten’ waar u dik van wordt, zonnebloemolie in plastic flessen die giftige chemicaliën afgeven, saus vol schadelijke toevoegingen, fruit waar restjes pesticiden aan kleven: de supermarkt ligt vol levensmiddelen die de gezondheid kunnen schaden. Gelukkig is er ook nog gezonde, schone en ‘eerlijke’ voeding in de schappen te vinden – als je weet waar je op moet letten. In De Boodschappencoach – Het beste uit de supermarkt vertelt Ralph Moorman hoe u producten van goede kwaliteit herkent tussen al het ongezonde fabrieksvoedsel.

ISBN: 9789 079 142 217 – Cocobooks – Aantal pagina’s: 165 – Zelfhulpboeken


*****

4 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Ben je met voeding bezig, wil je gezond eten, precies weten wat er in onze voeding zit en welke keuzes de beste zijn om te maken? Dat is dit een onmisbare gids!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek gaat uitgebreid in op insulineresistentie, ongezonde vetten, producten van glycatie, overgevoeligheden of intoleranties, schadelijke chemische stoffen en E-nummers. Je leert ingrediënten lezen, verborgen chemicaliën ontdekken en misleidende namen herkennen. Daarna volgt per categorie de goede (groen), iets minder goede (oranje) en slechte (rood) producten die je in de supermarkt kunt kopen: van groente en fruit tot superfoods, vlees en gevogelte, kant-en-klaar maaltijden, sauzen en oliën en vetten. Dit boekje heeft het allemaal. Bijna elk product in de supermarkt komt aan bod. Zoals het boek zelf al zegt: een coach bij het boodschappen doen!

— Luus

Schrijfstijl

*****

Op een prettige, overzichtelijke en informatieve manier geschreven. Duidelijke taal.
— Luus

Passage uit het boek

Gelukkig is er tussen de fabrieksproducten in de supermarkt voldoende ‘echte’ voeding te vinden. Het is mogelijk om elke dag heerlijk en gezond te eten, zonder dat er ftalaten, bisulfiet, polycyclische aromatische koolwaterstoffen en transvetten op je bord belanden. Veel supermarktproducten zijn erg goed geproduceerd en veilig verpakt. In deze gids heb ik een reeks van deze fantastische voedingsmiddelen overzichtelijk voor je op een rij gezet. Pas op, ik pretendeer niet alwetend te zijn. Ondanks mijn achtergrond als levensmiddelentechnoloog is het ook voor mij onmogelijk om alle duizenden(!) supermarktproducten te scannen en precies op waarde te schatten. De producten die ik voor jou heb geselecteerd, zijn slechts een greep uit het enorme assortiment – maar naar mijn beste weten wel een veilige en gezonde greep.

Voor wie is dit boek?

Wil je bewuster omgaan met je voeding? Weten wat er precies in een potje of zakje zit? Ingrediënten op etiketten kunnen lezen en je niet meer laten misleiden door de woorden ‘natuurlijk’ of ‘bewuste keuze’? Dan is dit een onmisbare gids voor jou bij het boodschappen doen. Je leert wat de betere en gezondste keuze is betreft je voeding en de verpakkingen waar het in zit.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

165 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.