Recensie: Ir. Ralph Moorman & Drs. Barbara Havenith – Hormoonbalans voor vrouwen

Recensie: Ir. Ralph Moorman & Drs. Barbara Havenith – Hormoonbalans voor vrouwen


Veel vrouwenklachten zijn het gevolg van een verstoorde hormoonbalans. Artsen schrijven vaak medicijnen voor om de klacht te onderdrukken maar tot één echte oplossing komt het vaak niet.

In Hormoonbalans voor vrouwen leest u:
– hoe het vrouwenlichaam werkt
– hoe u stap voor stap verschillende hormoongerelateerde klachten kunt aanpakken en oplossen
– hoe u uw algehele gezondheid kunt verbeteren

ISBN: 9789 082 235 913 – Uitgeverij Moorman b.v – Aantal pagina’s: 221 – Zelfhulpboeken


*****

3 van de 5 sterren — Luus


scrollen

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Start!

Recensie in één zin

‘Leer de werking van je lichaam en hormonen kennen en breng jezelf weer in balans.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Dit boek geeft op zeer overzichtelijke wijze weer wat hormonen in ons lichaam doen. Je leert over wat je kunt doen om hormonaal weer in balans te komen, leest succesverhalen over mensen die hun hormoonbalans weer in orde hebben gekregen en over 38 veel voorkomende vrouwenklachten. Je kunt met dit boek zelf aan de slag met onder andere voeding om je hormoonbalans weer terug te vinden. Achterin het boek staat een uitgebreide uitleg over de vrouwelijke cyclus en de werking van de anticonceptiepil.

— Luus

Schrijfstijl

*****

Dit boek is een mix van een magazine en een biologieboek. Het uiterlijk en de succesverhalen geven je het gevoel dat je een tijdschrift leest, en de schema’s, tekeningen en wetenschappelijke informatie hebben iets weg van een interessant biologieboek. Een prima mix die je het nodige leert wat je wil weten, maar het ook luchtig houdt.
— Luus

Passage uit het boek

Ons lichaam kan veel verschillende hormonen aanmaken. In dit boek behandelen we de hormonen die de vrouwelijke cyclus het meest beïnvloeden. Dat de werking van geslachtshormonen een hoofdrol speelt bij vrouwenklachten is te verwachten. Maar er kan ook een diepere oorzaak zijn: andere hormonen die uit balans zijn. Als insuline, cortisol en schildklierhormonen bijvoorbeeld niet meer in verhouding zijn, dan kan de aanmaak van geslachtshormonen ook in de problemen komen.

Voor wie is dit boek?

Voor vrouwen die meer willen weten over de werking van hun lichaam en dan in het specifiek over hormonen. Dit boek is een ideaal naslagwerk als je bepaalde klachten hebt en als je wil weten wat je daar precies aan kunt doen. Denk daarbij aan migraine, verschillende soorten kanker, overgangsklachten, zwangerschap, de pil, etc. Een must read voor iedere vrouw eigenlijk..!
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

100%

0%

Hoe dik is de pil?

221 pagina’s
dikke-pil

Ga je dit boek lezen?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.