Recensie: J.P. Delaney – Geloof mij

Recensie: J.P. Delaney – Geloof mij


Claire Wright is een werkloze actrice in New York. Haar enige klus is de rol van lokaas spelen voor een advocatenkantoor gespecialiseerd in scheidingen. Claire moet getrouwde mannen verleiden, haar avances neemt ze op om later tegen hen te gebruiken. Er is maar één regel: zij mag verleiden, de mannen moeten de eerste stap zetten. De advocaten willen bewijs hebben voor overspelig gedrag, onschuldige mannen hebben niks te vrezen. Dan verandert het spel. Een van de mannen wordt door de politie verdacht van de moord op zijn vrouw. Ze vragen Claire om de man een bekentenis te ontlokken. Ze denkt dat ze het kan, al zal het de rol van haar leven worden. Maar al snel gaat Claire twijfelen. Want wie bespeelt wie?

ISBN: 9789403132303 – Uitgeverij Cargo – Aantal pagina’s: 352 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Kimberley


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een rol waarin je zelf lijkt te verdwalen.’

Hoofdpersonages

*****

Claire is een onzekere werkloze actrice, die nog naar de toneelschool gaat. Om haar studie te betalen, doet zij klusjes voor een advocatenbureau, ze moet voor het advocatenbureau bewijs verzamelen tegen overspelige mannen. Als de politie Claire om hulp vraagt, grijpt zij deze kans met beide handen aan. Ze moet helpen een bekentenis te ontlokken van Patrick, hij wordt verdacht van de moord op zijn vrouw. Vanaf het moment dat ze Patrick ontmoet begint ze al snel te twijfelen, bespeelt Patrick haar of is hij gewoon onschuldig? Het lijkt allemaal zo simpel, Claire leeft helemaal op in de rol die zij speelt. Speelt Claire nog haar rol of raakt ze verdwaald in haar rol?
— Kimberley

Sfeer

*****

Het boek is geschikt voor alle momenten van de dag of als je maar kort de tijd hebt. Dit vooral doordat er korte hoofdstukken geschreven zijn. Hierdoor zorgt Delaney er voor, dat je gemakkelijk even een hoofdstuk kunt lezen.
— Kimberley

Schrijfstijl

*****

Het boek is opgedeeld in drie delen die bestaan uit korte hoofdstukken Er zijn weinig details en er is helaas niet veel aandacht besteed aan de diepgang van de personages. Desondanks zorgt Delaney er wel voor dat je geprikkeld wordt om verder te lezen. De spanning wordt langzaam opgebouwd, waardoor het soms net iets te lang duurt.
— Kimberley

Passage uit het boek

‘Had Kathryn dan toch gelijk? Heb ik het steeds bij het verkeerde eind gehad?
Ik wacht, zoals me is geleerd. Zwijgen is de beste ondervragingstechniek. Mijn hart bonkt in mijn ribbenkast. Hij moet de trilling kunnen voelen met zijn vingertoppen.’

Leesvoorschrift

Het boek is geschikt voor alle momenten van de dag, lekker in de trein onderweg. Of s ‘avonds languit op de bank, in bed of in bad!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

70%

30%

Hoe dik is de pil?

352 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.