Recensie: Jaap Bressers – Waar een wiel is, is een weg

Recensie: Jaap Bressers – Waar een wiel is, is een weg


Hoe krijg je meer plezier in wat je doet en kun je tegelijk anderen versterken? Heel simpel: door je eigen toegevoegde waarde te vergroten. Jaap Bressers leek voorbestemd om een topmanager te worden. Tot hij bij een duikongeluk op zijn 21e zijn nek brak en in een rolstoel belandde. Dit zette zijn leven op zijn kop en maakte dat hij op een heel andere manier ging kijken naar de wereld om zich heen. Inmiddels is hij uitgegroeid tot cabaretier en spreker – Nederlands eerste sit-down comedian. Aan de hand van zijn ervaringen laat Jaap zien hoe je met kleine dingen zelf het verschil maakt. Met humor en emotie inspireert Jaap je om nog meer uit je werk en leven te halen. Door verandering te zien als kans om je passie te volgen. En zelfs door als directeur eens zelf een rondslingerend blikje op te rapen. Of door te zijn als broeder Carlos, een Portugese verpleger die ‘gewoon zijn werk deed’, maar die van onschatbare waarde bleek doordat hij zich oprecht in een ander kon verplaatsen. Persoonlijke, korte verhalen die je inspireren en helpen jouw toegevoegde waarde te zien. En die van anderen. Want als je zelf de eerste stap zet, dan volgt de rest vanzelf. Wat er ook gebeurt, zoals Jaap altijd zegt: ‘waar een wiel is, is een weg’.

ISBN: 9789462960015 – Uitgeverij AnderZ – Aantal pagina’s: 181 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘In 27 korte hoofdstukken laat Jaap Bressers zien hoe iedereen (ja, iedereen!) verschil kan maken.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Jaap inspireert je om in jouw persoonlijke leven maar ook op de werkvloer anders te gaan kijken naar jouw eigen invloed. Hij laat telkens weer zien hoe je kunt kijken naar wat wél kan in plaats van wat niet kan. Als onvervalste optimist steekt hij je daarmee een hart onder de riem en je kunt niet anders dan regelmatig glimlachen.
— Janet

Schrijfstijl

*****

Met een heerlijke dosis humor vertelt Jaap over wat hij heeft meegemaakt. Het boek is luchtig en opbeurend geschreven; je wordt als vanzelf aangestoken door zijn positieve boodschap.
— Janet

Passage uit het boek

‘Het klinkt misschien raar, maar door bewust te kijken naar waar jij dankbaar voor bent, verandert er echt iets in je hersenen. Je gaat anders naar dingen kijken, je focus verandert. Bij alles denk je: is dit iets om dankbaar voor te zijn?
Tanken bij de pomp bijvoorbeeld. Voor de meeste mensen toch vooral een noodzakelijk kwaad. Bij elke druppel brandstof die in je tank loopt, zie je de meter rap oplopen. Die van het bedrag gaat net even sneller dan die van het aantal liters. Zonde van het geld. Of niet? Ik besloot het een keer om te draaien en bedacht me tijdens het tanken waar die brandstof me allemaal had gebracht. Naar vrienden waar ik een ontzettend gezellige avond had. Naar dat romantische restaurantje samen met mijn vriendin Evelien. Naar die optredens waar ik iets moois neer mocht zetten. Ineens was die toch behoorlijk dure brandstof geen vervelende kostenpost mee, maar een investering waar ik dankbaar voor was, omdat die me zoveel bijzondere momenten had opgeleverd.’

Voor wie is dit boek?

Als je je soms afvraagt wat voor verschil jij nu kunt maken, hoe jij van waarde kunt zijn, dan is dit het boek voor jou. Jaap laat zien hoe eenvoudig en vooral hoe bijzonder het is om Carlosmomentjes te creëren. Niet alleen voor de ander, maar ook voor jezelf.
— Janet

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

181 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.