Recensie: Jacob Vium-Olesen – Slaap lekker

Recensie: Jacob Vium-Olesen – Slaap lekker


Samen met je zoon of dochter voor het slapengaan een bijbelverhaal lezen, is een mooie manier om de dag af te sluiten. De bekende bijbelverhalen in dit aansprekende boek in handzaam formaat en een cover met lichtgevende elementen lenen zich daar goed voor. Ze zijn niet te lang en makkelijk te begrijpen, blijven dicht bij de bijbel en zijn voorzien van vrolijke, kleurrijke illustraties en gericht op kinderen in de leeftijd vanaf drie jaar. Na het bidden van het eenvoudige gebed aan het einde van ieder verhaal, kan ieder kind gerust zijn oogjes sluiten. Slaap lekker!

ISBN: 9789492408860 – Uitgeverij De Parel – Aantal pagina’s: 40 – Voorleesboek


*****

4 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mooie bundel bijbelverhalen, die zijn teruggebracht tot de kern en voorzien van prachtige illustraties.’

Verhaallijn

*****

De tekst in Slaap lekker is goed te begrijpen. De bijbelverhalen zijn teruggebracht tot de kern en hebben allemaal tot slot een klein gebedje dat past bij het verhaal dat je daarvoor hebt gelezen. Wat ik jammer vind, is dat de verhalen zijn geschreven in de verleden tijd. Wanneer de verhalen worden geschreven in de tegenwoordige tijd, spreekt het de kinderen nog meer aan.
— Eline

Illustraties

*****

De illustraties in Slaap lekker passen perfect bij de bijbelverhalen. De illustraties lopen steeds over de gehele spread. Het kleurgebruik is passend bij het bijbelverhaal dat je op dat moment leest. Zo is er in het kleurgebruik nagedacht over verschillende tijdstippen van de dag en nacht. De personages hebben allemaal mooie gezichtsuitdrukkingen en spreken kinderen erg aan.
— Eline

Stukje uit het boek

‘Omdat Gods liefde voor mensen zo groot is, stuurde Hij Zijn Zoon, Jezus, naar de aarde om daar te doen van nodig is om alle mensen die in Hem geloven te redden, zodat zij ooit bij Hem in de hemel kunnen komen. Jezus werd ’s nachts in een stal geboren. Jozef en Maria, zijn ouders, wisten dat Hij bijzonder was en hielden veel van Hem. Jezus groeide op in Nazareth en Hij was graag in het huis van Zijn Vader, de tempel, waar de mensen kwamen om God te aanbidden. Het voelde als Zijn thuis.

Dank U, Jezus, dat U naar de aarde kwam om mij en alle andere mensen te redden. Amen.’

Voor wie is het boek?

Slaap lekker is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf 3 jaar. Door de kartonnen pagina’s kunnen jonge kinderen zelf makkelijk in het boek bladeren.

Voor meisjes of jongens?

meisje-of-jongen-1

50%

50%

Type verhaal?

 Meerdere korte verhalen
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.