Recensie: Jacodine van de Velde – Zwarte koffie, macchiato & takkenthee

Recensie: Jacodine van de Velde – Zwarte koffie, macchiato & takkenthee


Sara dacht echt dat ze het goed voor elkaar had, een mooi huis, getrouwd met Stef en gezegend met twee dochtertjes, Jenna en Liv. Daarnaast heeft ze ook nog eens een leuke baan bij de Bagels & Beans-vestiging van haar beste vriendin Marit.

Echter, na zeven gelukkige jaren, verschijnen er elke dag meer barsten in hun huwelijk. Steeds vaker maakt Stef er een gewoonte van om na het eten pas binnen te vallen, waarbij zijn denigrerende opmerkingen over haar werk of haar uiterlijk meer regel dan uitzondering zijn. Het maakt dat Sara zich steeds onzekerder en waardeloos voelt. Ze probeert regelmatig de lucht te klaren door het gesprek aan te gaan om hun huwelijksleven weer wat aangenamer te laten verlopen, maar Stef veegt haar woorden simpelweg van tafel en verdwijnt dan naar zijn studeerkamer.

Op een dag besluit Sara Stef te verrassen door hem van zijn werk op te halen, maar dat had ze beter niet kunnen doen. Haar wereld stort in…

ISBN: 9789492585806 – Dutch Venture Publishing – Aantal pagina’s: 233 (e-book) – Roman/Feelgood


*****

3 van de 5 sterren – Sandra


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Zwarte koffie, macchiato & takkenthee gaat over het verdriet en de onzekerheid van een ‘afgedankte’ en ‘vervangen’ vrouw, maar gaat ook over opkomen voor jezelf, doorzettingsvermogen en jezelf durven openstellen… en dan ook nog  op een luchtige en humoristische manier beschreven!’

Hoofdpersonages

*****

Sara Boom, 32 jaar, is 7 jaar getrouwd met Stef met wie ze twee dochters heeft: Jenna en Liv. Sara werkt een paar dagen in de week bij haar beste vriendin Marit, die de eigenaresse is van Bagels & Beans.

Stef is een jaar ouder en is sinds twee jaar werkzaam als notaris in het kantoor van zijn vader. De laatste tijd heeft hij het druk en maakt hij meer uren dan voorheen. Stef is totaal niet geïnteresseerd in het werk van Sara bij Bagels & Beans.

Richard, de macchiatoman, komt regelmatig langs bij Bagels & Beans, waarbij hij zijn bewondering voor Sara niet onder stoelen of banken steekt.

Camiel, vader van Nova en het vriendinnetje van Jenna, zorgt ervoor dat het leven Sara op een gegeven moment weer toelacht.
— Sandra

Sfeer

*****

Een klein beetje voorspelbaar vond ik het verhaal wel, maar het bleef zodanig boeien dat de hoofdstukkenindeling naar de maanden van het jaar, met de bijbehorende seizoenen, voorbij vloog. Je leeft toch mee met de hoofdpersoon.
— Sandra

Schrijfstijl

*****

Het verhaal leest lekker weg en de gebeurtenissen volgen elkaar vlot op, waarbij de aanwezige humor  regelmatig een grote grijns op je gezicht laat verschijnen! De zinnen zijn goed opgebouwd en het taalgebruik is niet al te ingewikkeld.
— Sandra

Passage uit het boek

‘In mijn blinde woede struikel ik bijna over de doos op de overloop en ik schop hem met me mee naar de studeerkamer. Daar aangekomen trek ik een la open en gris de schaar eruit. Met mijn ‘wapen’ in de aanslag been ik terug naar de slaapkamer en pak de eerste boxershort uit de la. Ter hoogte van zijn kruis zet ik de schaar erin en als het me is gelukt er een gat in te knippen, wurm ik mijn vingers erdoor om het gat groter te trekken. Zo, ga zelf maar in kruisloos ondergoed lopen. Volgende boxershort. Nog een. En nog een. Een voor een werk ik ze af en gooi ze vervolgens in de openstaande vuilniszak aan het voeteneind van ons bed. Ons bed… Zou hij het daar ook met haar hebben gedaan? Ik gris een van zijn onderhemden uit de la eronder. Met de punt van de schaar prik ik ter hoogte van waar ik inschat dat zijn tepels zullen komen twee gaten. Alsjeblieft, optimale toegang tot de erogene zones van meneer. Ook de onderhemden bewerk ik een voor een.’

Leesvoorschrift

Lekker ontspannen en onderuit in je luie stoel met een grote mok thee, koekje erbij en lezen maar!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

10%

Hoe dik is de pil?

233 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.