Recensie: Janneke Hemweg – De Judajaagster

Recensie: Janneke Hemweg – De Judajaagster


Na de succesvolle afstudeerstage in de synagoge van Barcelona verlangt de Groningse Juul Samplonius naar de warmte en gezelligheid van haar vrienden thuis. De thuiskomst verloopt totaal anders en zij komt in een rollercoaster van gebeurtenissen terecht. Juul duikt in de Gronings-Joodse geschiedenis wat haar niet in dank wordt afgenomen. Wie kan zij nog vertrouwen? Als de Leeuw van Juda vecht ze voor het behoud van de Joodse synagoge in de stad Groningen.

ISBN: 9789491773617 – Uitgeverij Palmslag – Aantal pagina’s: 168 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Religie, historie en spanning in één boek samen. Geweldig!’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersoon in dit spannende verhaal is Juul Samplonius, zij keert in het begin van het boek van haar afstudeerstage in Barcelona terug naar haar geboortestad Groningen. Wanneer zij haar appartement, dat zij huurt van haar tante Marinde binnen wil gaan beginnen de problemen. Haar tante, die ze meer ziet als vriendin dan huurbaas, heeft een belangrijke rol in het verhaal.
Juul heeft een sterke persoonlijkheid en is een doorzetter, hierbij wordt zij gesteund door haar allerbeste vriend Seger.
— Joke

Sfeer

*****

Bij het lezen van dit boek lijkt het of je in de stad Groningen meeloopt met Juul en wil je met eigen ogen die synagoge in de Folkingestraat zien.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het is vlot geschreven en ik had moeite om het boek weg te leggen. Vooral naar het einde wordt de spanning flink opgevoerd.
— Joke

Passage uit het boek

‘Steeds duidelijker wordt het beeld van toen. Die keer dat ik, ongeveer negen jaar oud, op een verjaardagsfeest bij opa en oma Graafsma onder de tafel zat en speelde met oude poppen die oma nog van haar jeugd had bewaard. Tante en mam stonden zogenaamd de verjaardagskaarten te bewonderen die in de achterkamer in de vensterbank stonden uitgestald.
“Je moet het weggooien, je hebt je keuze gemaakt. Voor jezelf en voor je dochter,” fluisterde tante. Mam zweeg en toen na een tijdje zei ze dat ze dat niet kon. Dat laatste lijntje, wat dat dan ook moge zijn, zou ze behouden.’

Leesvoorschrift

Fijn boek voor een weekendje weg, in het bos of voor je tentje

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

186 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt het boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.