Recensie: Jeroen Franck – Nestor en het magische zakhorloge

Recensie: Jeroen Franck – Nestor en het magische zakhorloge


De negenjarige Nestor is een fantasierijke avonturier. Net als zijn grote idool dokter Montgommery wil hij liefst van al ontdekkingsreiziger worden. De andere kinderen vinden Nestor maar een vreemde snuiter en zijn mama – een strenge advocate – zou liever hebben dat hij zich wat meer met zijn schoolwerk bezighield. Op zijn verjaardag krijgt Nestor een waardevol geschenk van zijn papa. Het is een zakhorloge afkomstig uit Tanzania. Op het eerste gezicht lijkt het maar een oud en saai ding, maar niets is minder waar. Gaandeweg ontdekt Nestor de bijzondere krachten van het horloge. Zo kan hij plots met dieren praten. Deze gave levert hem twee knotsgekke vrienden op. Al gauw blijkt dat het zakhorloge in gevaar is!

ISBN: 9789493111684 – Beefcake Publishing – Aantal pagina’s: 124 – Jeugdboek


*****

3 van de 5 sterren – Ies


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een ietwat wankel debuut voor Jeroen Franck, leuk voor kinderen vanaf acht jaar.’

Verhaal

*****

Nestor is negen en wil het allerliefst ontdekkingsreiziger worden. Zijn moeder is een gemeen secreet en zijn vader een held die weinig thuis is. Hierdoor begint het boek al negatief. De spanning stijgt als Nestor een bijzonder zakhorloge krijgt waardoor hij ineens met dieren kan praten, zoals met de kikker Patrick en de eekhoorn Fred. Het boek is zeker niet té spannend en geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en misschien voor jongere kinderen als die goed tegen wat spanning kunnen.
— Ies

Het boek

*****

De cover heeft prachtige illustraties van het zakhorloge en de dieren die erop staan. In het boek wordt beschreven dat de ‘Big Five’ op de deksel van het horloge staat, op de cover staat echter een giraf in plaats van een luipaard. De illustraties binnenin het boek komen qua stijl overeen met de cover en geven het verhaal een grappig tintje.
— Ies

Schrijfstijl

*****

Nestor en het magische zakhorloge is het debuut van Jeroen Franck en dat is aan de schrijfstijl te merken. Het geheel voelt aan als een verhaal dat voor een schoolopdracht is geschreven. Kinderen die het boek lezen, zullen weinig merken van de matige schrijfstijl, maar als je als volwassene het boek voorleest, zal het wel opvallen.
— Ies

Passage uit het boek

”Wiiihaaa! Dit is ongelooflijk!’ brulde Fred. ‘Wat een uitzicht! Zie je hoe dicht we bij de Kilimanjaro vliegen?’ zei Patrick opgewonden. Nestor was iets minder enthousiast. Hij wilde wel graag avonturier worden, maar dit was toch een stapje te ver. Ze vlogen met een hoge snelheid door de lucht en de berg die in het begin veraf leek, kwam elke seconde een beetje dichterbij. Niet enkel het vliegen deed de haartjes van Nestor overeind komen, maar ook de gedachte aan waar ze zouden landen… of beter gezegd, neerstorten!’

Voor wie is het boek?

Nestor en het magische zakhorloge is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar en zelfs voor jongere kinderen die geen moeite hebben met wat spanning.

Voor meisjes of jongens?

50%

50%

Leesvoorschrift

Lees Nestor en het magische zakhorloge zelf in je zomervakantie of kruip lekker tegen papa of mama aan als zij dit spannende verhaal voorlezen.

124 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.