Recensie: Jo Spain – De perfecte leugen

Recensie: Jo Spain – De perfecte leugen


Wanneer Erin op een ochtend de deur van haar appartement opent voor een collega-agent van haar man Danny, ziet ze de schok op het gezicht van de man. Erin draait zich om, en kan nog net zien hoe Danny naar het balkon loopt en vanaf de vierde verdieping zijn dood tegemoet springt…
Achttien maanden later staat Erin terecht voor de moord op haar man. In de anderhalf jaar hiervoor is ze erachter gekomen dat Danny niet was wie ze dacht. Ze dacht dat hij perfect was, dat hun leven perfect was. Maar dit alles was gebouwd op de perfecte leugen…

ISBN: 9789026159435 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 349 – Thriller


*****

5 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Boeiende thriller waarbij een moordzaak langzaam ontrafeld wordt.’

Hoofdpersonages

*****

Erin is getrouwd met politieagent Danny. Ze kennen elkaar nog niet zo lang en trouwden al na zes maanden. Wanneer op een dag Ben, de collega van Danny, aanbelt en Erin open doet, springt Danny bij het zien van Ben vanaf het balkon naar beneden. Vanaf dat moment staat het leven van Erin op zijn kop.

Erin komt erachter dat haar man behoorlijk wat geheimen voor haar had. Hij was via zijn werk verbonden in een web van verzwijgingen en na zijn dood probeert Erin dit geheim te ontrafelen. Ze probeert te achterhalen waarom Danny zelfmoord pleegde en spreekt hierbij tal van mensen. Hierbij doet ze nare ontdekkingen, ook bij mensen die dicht bij haar en Danny stonden. Uiteindelijk weet ze de waarheid boven tafel te krijgen, niet alleen voor haarzelf maar ook nog voor andere personen.
— Kaylee

Sfeer

*****

De perfecte leugen is een typisch verhaal waarvan je het einde bijna wel kunt voorstellen, maar je absoluut niet weet hoe de weg er naartoe zal zijn. Je krijgt bij het lezen een inkijkje in de gedachten van een vrouw die verdacht wordt van moord en probeert de geheimen van haar man te achterhalen. Ze doet hierbij ontdekkingen waarbij je als lezer absoluut gaat twijfelen aan de goed- en eerlijkheid van mensen.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

Jo Spain is een pro in het mengen van verschillende tijdlijnen door elkaar. Je hebt het gedeelte ‘toen’, waarin de zelfdoding van Danny plaatsvindt en de gebeurtenissen daarna. Daarnaast heb je de tijdlijn ‘nu’, waarbij je de rechtszaak tegen Erin volgt waarin ze verdacht wordt van moord. Tot slot heb je de tijdlijn omstreeks ‘december 2016’. Hierin lees je het verhaal van Ally en studente Lauren. Vooral deze laatste tijdlijn blijkt een belangrijke rol te spelen binnen het plot.
De drie tijdlijnen worden met elkaar afgewisseld, maar dit is totaal niet verwarrend. Het verhaal is zeer kundig geschreven, waardoor je als lezer absoluut geboeid blijft terwijl de drie tijdlijnen elkaar kruisen en de puzzelstukjes langzaam allemaal op hun plaats vallen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Ik wil tegen Gloria zeggen dat Danny’s handen die foulard nooit hebben aangeraakt, dat hij nooit op dat kleed heeft gestaan. Maar dat heeft geen zin. Laat haar maar denken dat ze in zijn voetsporen treedt.
‘Je mag meenemen wat je wilt,’ zeg ik tegen Gloria.
Ze schudt haar hoofd.
‘Het is allemaal van jou,’ zegt ze. ‘Ik had Danny’s jeugd. Jij had de man.’
Ik zorg ervoor dat ze vanavond, voordat ze vertrekt, iets heeft wat van Danny is geweest. Een T-shirt, iets wat nog naar hem ruikt. Maar niet het shirt dat ik sinds dinsdag elke avond al draag.’

Leesvoorschrift

In het verhaal komt het strand geregeld voor, dus ga daar op een handdoek in het zand zitten. Hoor hoe de zeemeeuwen om je heen geluid maken (en stiekem azen op jouw openstaande zak chips) en laat je meevoeren in dit boek.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

349 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.