Recensie: Jocelyn de Kwant & Sanny van Loon – Creative flow

Recensie: Jocelyn de Kwant & Sanny van Loon – Creative flow


Creative flow is een prachtig geïllustreerd mindful werkboek dat je uitnodigt om elke dag iets kleins met volledige aandacht te doen. Rust en bezinning zijn namelijk mooie tegenhangers van stress en spanning.

De praktische oefeningen in dit boek worden afgewisseld met langere meditatieve teksten over het nut van schetsen en krabbelen. Aan de hand van 365 leuke teken- en schrijfopdrachtjes vormt zich zo een prachtig dagboek vol creatieve inzichten.

Zit je altijd in je hoofd? Ren je van de ene taak naar de andere? Ben je non-stop aan het plannen en heb je geen moment voor jezelf? De eenvoudige, creatieve oefeningen in dit boek stimuleren je om mindful te leven en creatiever te zijn. Hierdoor zal je veel bewuster gaan genieten van alle schoonheid om je heen.

ISBN: 9789401303521 – Uitgeverij Gottmer – Aantal pagina’s: 240 – Informatief


*****

5 van de 5 sterren — Janet


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een boekje om in te schrijven, tekenen en helemaal eigen te maken!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

In de drukke maatschappij van tegenwoordig is het nodig om af en toe even jezelf terug te trekken om weer in contact te komen met jezelf. Creative Flow stimuleert het onthaasten, door middel van 365 opdrachten waarbij je letterlijk even stilstaat bij de wereld om je heen, bij je eigen lichaam en je zintuigen. Het is een boek dat een heerlijk cadeau is voor die persoon die altijd maar voorbij loopt, rent en vliegt, maar ook uitstekend geschikt voor kinderen die van nature al zo goed laten zien hoe je van je leven een grote ontdekkingsreis maakt.
— Janet

Schrijfstijl

*****

Voorafgaand aan elk hoofdstuk wordt een kleine inleiding gegeven over de opdrachten die volgen. Of het nu gaat over de natuur, het dagelijks leven, het creatief bezig zijn of het nietsdoen, de schrijfster laat kort en krachtig zien waarom juist hier zoveel winst te behalen is voor de gemiddelde volwassene.
— Janet

Passage uit het boek

Stuart Brown, een pionier op het gebied van onderzoek naar spelen, zegt hierover: ‘Niets prikkelt ons brein zo sterk als spelen. Driedimensionaal spel zet de kleine hersens aan het werk, geeft de frontale kwab – het uitvoerend gedeelte van je brein – nieuwe impulsen en het is goed voor de ontwikkeling van het geheugen.’ Wanneer je speelt, gebeuren er dus fantastische dingen in je brein. Het stimuleert je creativiteit en je probleemoplossend vermogen. En het geeft je gewoon een goed gevoel. Of zoals Brown zegt: “Het tegenovergestelde van spel is niet werk, maar depressie.”

Voor wie is dit boek?

Het boek is voor iedereen die de wereld om zich heen eens met andere ogen wil bekijken, of die zich weer eens zo vrij als een kind wil voelen. Creative Flow is een praktisch boek waarmee je ook heerlijk kunt onderzoeken en ontdekken samen met je kinderen.
— Janet

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

240 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.