Recensie: Jojanneke Bastiaansen – Baby bullshit en hoe het echt zit

Recensie: Jojanneke Bastiaansen – Baby bullshit en hoe het echt zit


Reuzenvoeten, een haperend brein en wiebelende tanden. Als je alle verhalen moet geloven, ben je als zwangere vrouw zwaar de pineut. Ook over de bevalling en de babytijd wordt van alles beweerd: van klassiekers als ‘scheer het donshaar van je baby voor een volle bos’ tot moderne mantra’s als ‘voorkom een depressie, eet je moederkoek’. Wat klopt er eigenlijk van al die verhalen en wijze raad? En wat is dikke bullshit? In dit boek duiken we de wetenschap in op zoek naar (vaak onverwachte) antwoorden. Ga mee op verkenning en test hoe goed jouw bullshitradar werkt.

ISBN: 9789022597385 – Uitgeverij Boekerij – Aantal pagina’s: 288 – Zelfhulpboek


*****

5 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een must-havegids voor alle zwangere, of net bevallen, vrouwen.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Baby bullshit en hoe het echt zit heeft allerlei bekende en onbekende verhalen gebundeld mét wetenschappelijk bewijs waarom iets wel of niet klopt. De verhalen beginnen bij de zwangerschap, dan volgt de bevalling, daarna lees je over de babytijd en tot slot de peutertijd. Elke moeder zal veel van deze verhalen herkennen uit (ongevraagde) adviezen van de omgeving.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Baby bullshit en hoe het echt zit is een boek dat vol staat met woordgrapjes. Wanneer het over pinda-allergie gaat, lees je dat pindakaas met een lepeltje geven gesmeerd gaat. Bij het onderzoekje over badeendjes is te lezen dat badderen een spetterende tijd kan wezen. Deze woordgrapjes geven het boek een enorme lading humor.
De verschillende verhalen beginnen steeds met een pakkende titel en vervolgens lees je hoe de schrijfster op dit onderwerp gekomen is. Daarna krijg je als lezer drie keuzemogelijkheden, hiermee kun je zelf testen hoe goed jij op de hoogte bent van de fabels en feiten. Daarna lees je hoe het echt zit.
— Eline

Passage uit het boek

‘Vlak voordat ik met zwangerschapsverlof ging moest ik nog een presentatie geven op een wetenschappelijk congres. Ik wurmde mij hoogzwangere lijf in een semi-respectabele jurk en stapte vol goede moed de congreszaal in. Een oudere hoogleraar zag me binnenkomen en riep luid: ‘Daar hebben we ons Hollands welvaren!’ Ik kromp ineen. Zag hij me als een slagschip dat zojuist de haven was binnengeloodst? Een lieve collega zag mijn ontreddering en schoot te hulp: ‘Hij bedoelt dat je blaakt van gezondheid. Jij hebt die typische gezonde blos op je wangen.’ Hebben alle vrouwen die in verwachting zijn dat?’

Voor wie is dit boek?

Baby bullshit en hoe het echt zit is een perfect cadeau om aan een zwangere vrouw te geven. Maar je mag jezelf dit boek natuurlijk ook cadeau doen!
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

288 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.