Recensie: Jojo Moyes – Suzanna’s wereld

Recensie: Jojo Moyes – Suzanna’s wereld


Suzanna zit in een lastig parket – haar huwelijk staat onder spanning en ze gaat gebukt onder familieproblemen. De enige plek waar ze zich thuis voelt is het Peacock Emporium, het kleine curiosawinkeltje annex café dat ze als bouwval kreeg en zelf heeft opgeknapt. De plek trekt al snel allerlei mensen aan voor een espresso en een praatje. Een van haar vaste klanten is Alejandro, die uit zijn geliefde Argentinië is vertrokken in de hoop dat zijn herinneringen net zo makkelijk achter te laten zijn. Als Suzanna door een tragische gebeurtenis haar verleden onder ogen moet zien, realiseert ze zich dat de sleutel tot haar geluk misschien wel dichterbij is dan ze denkt.

ISBN: 9789026141683 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 462 – Roman


*****

3 van de 5 sterren – Kaylee


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal vol verleden, verdriet en acceptatie.’

Hoofdpersonages

*****

Suzanna draagt een verleden met zich mee en heeft moeite om hier mee om te gaan. Om haar zorgen te kunnen vergeten opent ze een winkeltje in haar geboorteplaats, waar mensen samen kunnen komen voor een espresso en om wat snuisterijen te kopen. Ze is wat terughoudend en vindt het lastig om praatjes aan te knopen met haar klanten. Gelukkig wordt ze vriendinnen met Jessie, zij weet de klanten gemakkelijk om haar vingers te winden. Wanneer er een knappe Argentijnse man langskomt in haar winkel krijgt Suzanna gevoelens die ze al lang niet meer gehad heeft. Als dan het noodlot met Jessie toeslaat kan Suzanne eindelijk haar verleden achter zich laten en een nieuwe start maken.
— Kaylee

Sfeer

*****

Suzanna’s wereld komt wat moeilijk op gang, ik moest er echt even inkomen. Naarmate het verhaal vordert ken je alle personages en weet je wat hun verband is met Suzanna. Door de gebeurtenissen die zij met elkaar meemaken ga je ontzettend meeleven, soms met een brok in je keel.
— Kaylee

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Jojo Moyes is gedetailleerd te noemen. Alle personages in het verhaal zijn goed uitgewerkt en hierdoor leer je iedereen goed kennen. De verhaallijn is ook heel uitgebreid, soms wordt het verhaal ‘onderbroken’ met een nieuwe verhaallijn. Later in het verhaal komen deze dan weer samen. Dit kan soms wel wat verwarrend zijn. Het duurde wel even voordat het verhaal op gang kwam en wist me niet vanaf de eerste pagina te boeien. Ik heb het boek zeker niet in één ruk uitgelezen.
— Kaylee

Passage uit het boek

‘Hij keek naar haar, die buitenlandse man van miljoenen kilometers bij haar vandaan, vreemder en toch vertrouwder dan ze zich ooit had kunnen voorstellen. En terwijl haar daar stond, verscheen er een brede, spontane grijns op zijn gezicht, een glimlach die sprak van vrijheid en ongecompliceerd plezier, een glimlach die beloften inhield die niet uitgelegd hoefden te worden. Een glimlach die eindelijk door de hare werd beantwoord. ‘Snap je het nu?’ zei hij zachtjes.’

Leesvoorschrift

Gewoon even zin in een verhaal waarbij je niet hoeft na te denken? Dan is Suzanna’s wereld iets voor jou! Ga lekker onderuitgezakt zitten in het zonnetje met een theetje en lezen maar.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

90%

50%

Hoe dik is de pil?

462 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.