Recensie: Jona Hebbrecht & Iris Vansteelandt – Van leerlingen lezers maken

Recensie: Jona Hebbrecht & Iris Vansteelandt – Van leerlingen lezers maken


Natuurlijk wil jij van al je leerlingen lezers maken. Want leerlingen die goed en graag lezen, leren vaak beter. De vraag is: hoe doe je dat nu concreet?
In Van leerlingen lezers maken maak je kennis met de pijlers van krachtig leesonderwijs. Je leert hoe je met het hele schoolteam een leesbeleid creëert dat inzet op een motiverende leesomgeving, effectieve leesdidactiek en gerichte leesmonitoring.

ISBN: 9789401490023 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 310 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een goed onderbouwd boek over het maken van een leesbeleid.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Van leerlingen lezers maken zorgt ervoor dat je op professioneel niveau een leesbeleid kan schrijven. Je leert waarom dit van belang is en hoe je ervoor kunt zorgen dat je hele schoolteam hierin meegaat. Het richt zich wat minder op praktische voorbeelden van boek- en leespromotie bij kinderen, dit is wat mij betreft wel een gemiste kans.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Van leerlingen lezers maken is duidelijk geschreven. Het is to the point zonder dat het droge kost is geworden. Wat het mooi maakt, is dat tussen de lopende tekst veel voorbeelden te lezen zijn van een basisschool. Deze delen zijn in groene kaders geschreven.
— Eline

Passage uit het boek

‘Bedankt om dit boek vast te nemen. Fijn dat je je wilt verdiepen in hoe je betere en meer gemotiveerde lezers kunt maken van de leerlingen. Bedankt om elke dag opnieuw samen met je collega’s het beste van jezelf te geven, ook op het gebied van lezen. It takes a village to raise a reader en niets is minder waar. Lezers maak je samen.’

Voor wie is dit boek?

Van leerlingen lezers maken is geschikt voor alle professionals die met kinderen werken en het leesonderwijs willen verbeteren.
— Eline

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

310 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.