Recensie: Jos Pierreux – Rijke mensen sterven niet

Recensie: Jos Pierreux – Rijke mensen sterven niet


Een dode migrant heeft een foto in de hand. Op de achterkant staat: ‘Rijke mensen sterven niet.’ De identificatie verloopt moeizaam. Hoe kwam de man aan zijn einde? Het lijkt een ongeluk, maar er kan meer aan de hand zijn.

Het onderzoek brengt speurder Luk Borré en zijn brigade in contact met mensenhandel, asielzoekers en huisjesmelkerij. Een potje dat de mondaine badstad liever dichthoudt, maar dat al snel fameus begint te stinken.

ISBN: 9789464341904 – Uitgeverij Vrijdag – Aantal pagina’s: 320 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een verhaal waar je je gedachten bij moet houden.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdrol in Rijke mensen sterven niet is weggelegd voor agent Luk Borré. Ook lees je veel over zijn samenwerkingen met zijn brigade. Wat ik sterk vind, zijn de onderlinge verhoudingen tussen Luk Borré en zijn brigade. Zo lees je duidelijk dat er verschil in hiërarchie is, zoals je dat ook in het echt zult zien. Je leest daarnaast ook vrij veel over andere mensen. Dit waren er na een tijdje zoveel, dat ik de draad een beetje kwijtraakte.
— Eline

Sfeer

*****

Rijke mensen sterven niet kwam voor mij wat traag op gang. Het duurde zeker tot over de helft van het boek voordat ik echt gegrepen werd door het verhaal. Mijns inziens sleepte het verhaal maar een beetje voort zonder echte passages waardoor je als lezer werd gegrepen.
— Eline

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Jos Perrieux was voor mij even wennen. Je kunt in het taalgebruik duidelijk teruglezen dat de schrijver van Belgische komaf is, waardoor zinnen soms net anders lopen dan je zou verwachten. Hierdoor moest ik sommige delen een aantal keer lezen.
Wat ik wel sterk vind, is dat voor de passages van de migranten een ander lettertype is gebruikt. Hierdoor ga je dit als lezer direct op een andere manier beleven.
— Eline

Passage uit het boek

‘Knokke is een paradijs waaruit je niet verjaagd wilt worden. In het hele land spenderen mensen fortuinen om hier een verblijf te kopen dat ze tien maanden van het jaar leeg laten staan. Hoe je het ook draait of keert, het Westen barst van de mogelijkheden.
Behalve op momenten waarop alles misgaat.
Zoals nu.’

Leesvoorschrift

Rijke mensen sterven niet kun je het beste lezen als je goed wakker bent, neem voor de zekerheid nog een extra kopje koffie. Maak het jezelf gemakkelijk en laat je meevoeren naar Knokke, België.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

320 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.