Recensie: Jostein Gaarder – Wij zijn de wereld

Recensie: Jostein Gaarder – Wij zijn de wereld


Aan de hand van ervaringen uit zijn leven probeert Jostein Gaarder de wereld te begrijpen.
In Wij zijn de wereld laat hij zien dat de juiste vragen stellen van levensbelang is voor onze toekomst. Het boek is een persoonlijke brief aan zijn kleinkinderen, waarin hij zijn levensfilosofie uiteenzet en urgente vragen stelt over ons bestaan.
Wat vind jij belangrijk in het leven? Hoe ga je om met de natuur? En de belangrijkste vraag van deze tijd: hoe zorgen we voor onszelf, elkaar én de planeet waarop we leven?

ISBN: 9789026161612 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 208 – Young Adult – Filosofie


*****

4 van de 5 sterren — Joke


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een hoopvol boek over onze aarde.’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Jostein Gaarder schudt ons wakker om niet te vergeten hoe geweldig en wonderlijk ons bestaan is. Hij schrijft over zijn ervaringen vanaf zijn jeugd tot nu en hij is bezorgd over hoe wij met deze mooie planeet omgaan. De auteur geeft je op eenvoudige wijze inzichten waar je over na gaat denken. Hij noemt het wederkerigheidsprincipe, oftewel: behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Hieruit volgt dat wij niet het recht hebben om de aarde door te geven in een slechtere staat dan toen we er zelf kwamen leven.
— Joke

Schrijfstijl

*****

Het boek is verhalend geschreven, maar de auteur wijdt soms met zijn vertellingen ver uit om tot zijn punt te komen. Daardoor gaat het verhaal af en toe alle kanten op. Voor de moeilijke woorden moet je soms het woordenboek pakken.
— Joke

Passage uit het boek

‘Waarschijnlijk het allerbelangrijkste wat ouders voor hun kinderen kunnen doen, is vriendelijk en lief voor ze zijn. Het op één na belangrijkste is hun kinderen leren dat ze vriendelijk en lief moeten zijn voor andere mensen, voor mensen die zwakker zijn dan zij, voor dieren, voor de natuur en voor de komende generaties. Dat klinkt misschien banaal, en het is ook banaal, maar het is vaak niet zo moeilijk om de belangrijkste dingen in het leven onder woorden te brengen.’

Voor wie is dit boek?

Jostein Gaarder heeft het boek geschreven voor zijn kleinkinderen, maar iedereen vanaf 16 jaar die onze planeet een warm hart toedraagt zal geïnspireerd worden door zijn woorden. Het boek is zeer geschikt voor lezers die geïnteresseerd zijn in de filosofie over het leven.
— Joke

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

208 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.