Recensie: Jules Evans – De kunst van controleverlies

Recensie: Jules Evans – De kunst van controleverlies


In De kunst van controleverlies laat Jules Evans zien dat we voor het goede leven behalve het rationele ook het irrationele nodig hebben. Maar de teugels laten vieren vinden we vaak eng. Evans laat zien hoe je dit veilig kunt doen. Hij gaat te rade bij talloze denkers en kunstenaars. Ook dompelt hij zich onder in onder andere een dansworkshop en een tantrafestival.
Evans’ interesse voor extatische ervaringen werd gewekt door een bijna-doodervaring na een ski-ongeluk. In zijn vorige boek over emoties beheersen putte hij uit de Griekse filosofie met haar nadruk op rationaliteit. Maar de Grieken kenden ook de traditie van het extatische, die Evans nu in ere herstelt.

ISBN: 9789025905279 – Uitgeverij Ten Have – Aantal pagina’s: 294 – Informatief


*****

3 van de 5 sterren — Luus


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Wij mensen zoeken naar verschillende manieren om de controle te verliezen; dit boek neemt je mee door het festival van extase!’

Wat heb ik aan dit boek?

*****

Het verlangen van de mens om ervaringen buiten onze comfortzone te beleven is bij sommigen groot. In dit boek krijg je een uitgebreide (geschiedenis) les over extase en lees je over verschillende manieren waarop je extase kunt beleven. Van bezoeken aan de kerk, losgaan bij een concert, het uitproberen van drugs of spirituele ervaringen in een retraite. Jules heeft het allemaal uitgeprobeerd en deelt dit met je in dit boek.
— Luus

Schrijfstijl

*****

Een leuk en luchtig boek. Het is een dikke pil, maar leest makkelijk weg.
— Luus

Passage uit het boek

‘Net als sjamanen gebruiken kunstenaars technieken van extase om het onbewuste te betreden. Veel regisseurs, waaronder Fellini, Tarkovsky en Kurosawa, verwerken dingen uit dromen in hun films. David Lynch gebruikt transcendente meditatie om zijn geest te openen en ‘de grote vis’ te vangen die in zijn onbewuste zwemt.‘

Voor wie is dit boek?

Wil je alles weten over extase? Hoe kunstenaars, de pinkstergemeenschap, muzikanten, sporters of de politiek met extase omgaat? Dan is dit een zeer interessant boek om te lezen. Iedere hoek is onderzocht door Jules en op een fijne manier opgeschreven.
— Luus

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

294 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.