Recensie: Julia Doornstein – Venetiaanse nachten

Recensie: Julia Doornstein – Venetiaanse nachten


Drie vrouwen – Fien, Marieke en Simone – komen elkaar tegen in het prachtige hotel St. Regis. Het lijkt het begin van een mooie vakantie en de start van nieuwe vriendschappen maar hun levens blijken minder perfect dan je zou denken… Daarnaast laten ze zich alle drie gek maken door de mysterieuze Italiaanse modeontwerper Salvatore Montanari, die misschien wel meer van ze wil dan alleen dat ze zijn creaties kopen.

In opmaat naar het grote Il Ballo del Doge-feest komt alles samen: jaloezie, passie en wraak.

ISBN: 9789047207573 – Uitgeverij Ambo Anthos – Aantal pagina’s: 129 – Roman


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een vlot geschreven roman met een vleugje spanning.’

Hoofdpersonages

*****

Fien Brinkman is een vurige, gescheiden vrouw. Na al die tijd onderdrukt te zijn door haar ex-man besluit ze om zichzelf te trakteren op een vakantie naar Venetië. Fien is vrolijk, heeft een vlotte babbel en doet alles met enorm veel passie.
Simone Vanderprinsen is een stille weduwe. Met haar inmiddels overleden man reisde ze de hele wereld af. Carnaval vieren in Venetië stond nog op hun bucketlist en dus besluit Simone om alleen naar Venetië te gaan. Simone is rustig, behulpzaam en mysterieus.
Marieke Vanburen is een onderdrukte, getrouwde vrouw. Haar man laat haar duidelijk weten dat ze niks is zonder hem. Op de momenten dat ze besluit om bij hem weg te gaan slaat Patrick om en is hij ineens de prins op het witte paard. Hierdoor zit Marieke opgesloten in haar huwelijk. Marieke is emotioneel en bang, maar heeft vele geheimen.
Salvatore Montanari is een Italiaanse modeontwerper. Tijdens carnaval heeft hij het ontzettend druk, want iedere vrouw wil een jurk van hem hebben. Doordat hij veel vrouwen over de vloer krijgt, is hij er ook niet vies van om hier en daar wat te flirten.
— Annechien

Sfeer

*****

De is sfeer is lekker luchtig, maar ook zo geheimzinnig. Je weet dat er iets is gebeurd, maar wat? Venetiaanse nachten is een typische roman met liefde, jaloezie, passie en wraak. Er zit zeker ook een vleugje spanning in, want je wilt dolgraag verder lezen en uitzoeken wat er nou is gebeurd waardoor Salvatore Montanari ondervraagd wordt door een rechercheur.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Venetiaanse nachten is vlot geschreven en je zit ook meteen midden in het verhaal. Elk hoofdstuk begint met Salvatore Montanari die bij de rechercheur zit en allerlei vragen krijgt over Fien, Simone en Marieke. Je hebt alleen geen idee waarom hij daar zit en aan de hand van de vragen die hij krijgt wordt het je ook niet bepaald duidelijker. Dus zit er maar één ding op, verder lezen!
— Annechien

Passage uit het boek

‘‘Ze zien er allemaal even verrukkelijk uit, zei Simone Vanderprinsen hardop terwijl ze naar de taarten keek die in een gekoelde vitrinekast bij de bar stonden uitgestald.
‘Het is inderdaad moeilijk om te kiezen,’ knikte Fien, die naast haar stond.
‘Oeps, sorry.’ Simone keek wat beschaamd opzij. ‘Tegen mezelf praten is een gewoonte die ik maar niet lijk te kunnen afleren.’
‘Maakt niet uit. Doen we allemaal weleens, toch,’ zei Fien vriendelijk.
‘In het openbaar blijft het beschamend, maar ik ben wel heel blij dat ik nu weet dat ik niet de enige Nederlandssprekende ben in dit hotel. Waar kom je vandaan als ik vragen mag?’
‘Tuurlijk mag je dat. Ik kom uit Tilburg,’ zei Fien.
‘Tilburg? Je meent het niet. Ik kom zelf uit Waalwijk, dat is nog geen 20 kilometer bij Tilburg vandaan. We zijn zowat buren.
‘Zo zou je ons inderdaad kunnen noemen, ja. Aangenaam buurvrouw, ik ben Simone.’ Simone stak haar hand uit en Fien drukte die meteen.
‘Fijn kennis te maken, ik ben Fien.’ De twee vrouwen lachten.’

Leesvoorschrift

Lees Venetiaanse nachten als je lekker op het strand ligt en aan het genieten bent van het heerlijke zonnetje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

129 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.