Recensie: Julienne Brouwers – Jeugdzonde

Recensie: Julienne Brouwers – Jeugdzonde


Op een regenachtige ochtend rijdt Julia gehaast door het donker over de autoweg naar een belangrijke werkafspraak als er plotseling een persoon midden op de weg staat. Remmen is te laat en ze rijdt in volle vaart op het slachtoffer in. Tot grote afschuw van Julia blijkt de man op slag dood, waarop ze wordt aangehouden door de politie.

Algauw blijkt dit tragische verkeersongeluk slechts het begin van een reeks schokkende gebeurtenissen, die het leven van Julia volledig op zijn kop zetten. Julia is vastbesloten antwoorden te vinden, zelfs als dit betekent dat haar eigen leven op het spel komt te staan.

ISBN: 9789083034898 – JB uitgeverij – Aantal pagina’s: 314 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een spannende thriller die je vanaf de eerste bladzijde meesleurt.’

Hoofdpersonages

*****

Julia is een hardwerkende alleenstaande moeder. Ze werkt als financieel adviseur en is goed in haar werk. Na een dodelijk ongeluk is Julia compleet in shock, maar al snel blijkt dat er nog veel meer gaat gebeuren in het leven van Julia. Als ze erachter komt dat het bedrijf waar ze voor werkt te maken heeft met fraude wil ze antwoorden vinden.
Dean is de ex-man van Julia en ook de vader van hun zoontje Noah. Sinds de scheiding kunnen ze niet goed meer met elkaar overweg, maar de gebeurtenissen in Julia’s leven zorgen ervoor dat ze steeds een beetje nader tot elkaar komen.
Verder leer je ook nog Milan, Rolf, rechercheur van Diepen en Carl kennen. Milan is een collega van Julia en ook een goede vriend. Rolf is de CEO van het bedrijf waar Julia voor werkt en dus haar baas. Rechercheur van Diepen heeft de leiding over de zaak rondom Julia. Carl is een werknemer van de FIOD (Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst) en helpt rechercheur van Diepen bij de fraudezaak.
— Annechien

Sfeer

*****

Je zit continu op het puntje van je stoel. De sfeer van Jeugdzonde is ontzettend spannend. Je merkt aan alles dat er wat gaande is, maar wat? Samen met Julia ben je dat aan het uitvogelen. Op elke bladzijde is de spannende sfeer goed voelbaar.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

De schrijfstijl van Julienne Brouwers is erg vlotjes en zonder veel overbodige details. De hoofdstukken zijn kort, maar wel allemaal spannend. Telkens als je denkt te weten hoe het zit, blijkt de vork toch weer anders in de steel te zitten. Tegen het einde van Jeugdzonde heb je onderhand iedereen al eens verdacht.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Carl tuitte zijn lippen en wreef met zijn handen over de stoppels op zijn kin. ‘Kun jij op afstand inloggen op jullie systeem?’
Ik knikte. ‘Ik heb een laptop thuis… ik bedoel op mijn logeeradres liggen.’
‘Als jij hem ophaalt, dan kunnen we hier op het bureau rustig alles uitpluizen.’
Ik blies een pluk haar uit mijn gezicht. ‘Dat gaat uren duren. Bij MSL komen per maand bijna vierhonderd facturen binnen.’
‘We richten ons eerst op de facturen specifiek afkomstig van Medico Services.’
Ik knikte. ‘Dat scheelt een hoop tijd.’ Mijn gedachten flitsten naar Dean. Ik zat in een spagaat. Ik wilde niets liever dan zo spoedig mogelijk uitzoeken of MSL al langer werd opgelicht. De rechercheurs hadden mijn assistentie momenteel hard nodig, tegelijkertijd kon ik het niet over mijn hart verkrijgen om Dean te laten vallen. ‘Er is alleen een klein probleem. Ik eh… ik heb mijn ex-man beloofd hem te helpen.’
Carls ogen vernauwden zich.
‘Hij heeft gister zijn moeder verloren. Ik… ik kan hem nu niet aan zijn lot overlaten.’
Carl opende zijn mond om iets te zeggen, maar van Diepen was hem voor. ‘Ik begrijp het,’ zei hij op zijn typische kalme toon. ‘Dit zijn bijzondere omstandigheden. Je hebt thuis andere verplichtingen. Maar ik hoef je niet uit te leggen dat er haast bij geboden is.’
Carl wierp van Diepen een verbaasde blik toe.
‘Het zal niet lang duren, zei ik. ‘Een uurtje, misschien twee. Ik stuur een bericht als ik klaar ben en meld me dan direct weer op het bureau.’’

Leesvoorschrift

Lees Jeugdzonde op een avond als je lekker languit op de bank ligt. Een kopje thee of koffie erbij en het plaatje is compleet.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

314 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.