Recensie: Karen Rose – Nergens veilig

Recensie: Karen Rose – Nergens veilig


Rechercheur Aidan Reagan wordt opgeroepen voor wat op het eerste zicht een zelfmoord lijkt. Bij nader onderzoek blijkt dat iemand de dode vrouw zodanig manipuleerde dat ze ervoor koos om over het balkon te springen. Alles wijst in de richting van haar psychiater Tess Ciccotelli.
Tess kan bewijzen dat zij niet de schuldige is. Meer en meer mensen die ze kent plegen ‘zelfmoord’ of worden koelbloedig vermoord. Het ziet ernaar uit dat zij het echte slachtoffer is, dat iemand haar alles en iedereen wil afnemen die belangrijk is voor haar.
Aidan stelt alles in het werk om uit te zoeken wie hier achter zit. Hierdoor brengt hij ook de levens van mensen die hem dierbaar zijn in gevaar. Toch geeft hij niet op en blijft hij Tess steunen.

ISBN: 9789026147760 – Uitgeverij De Fontein – Aantal pagina’s: 458 – Thriller


*****

4 van de 5 sterren – Marita


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

Nergens veilig is een meeslepende thriller van de bovenste plank, met een verrassend slot.’

Hoofdpersonages

*****

Tess Ciccotelli werkt als psychiater. Een aantal patiënten van haar komen op een verdachte wijze om het leven. Aanvankelijk wordt zij ervan verdacht dat ze deze patiënten zodanig manipuleerde dat ze zelf een eind aan hun leven maakten. Tess leeft voortdurend in angst als ze merkt dat meer en meer mensen, die voor haar belangrijk zijn, vermoord worden.
Aidan Reagan is de rechercheur die belast is met het onderzoek naar de verdachte overlijdens. Aanvankelijk kan hij Tess niet uitstaan, maar stilaan verandert hun relatie. Hij gelooft haar en steunt haar in de strijd tegen degenen die het op haar gemunt hebben.
— Marita

Sfeer

*****

Nergens veilig is een zeer spannende thriller die je van meet af nieuwsgierig maakt om verder te lezen. Het is een boek dat je soms kippenvel bezorgt omwille van de gruwelijkheid van de feiten.
— Marita

Schrijfstijl

*****

Karen Rose weet je vanaf het begin mee te slepen in Nergens veilig. Het boek is soms moeilijk te volgen vanwege de vele personages die erin voorkomen, het is dus belangrijk om het heel geconcentreerd te lezen. De schrijfster zet je vaak op het verkeerde spoor door een aantal verrassende wendingen toe te voegen.
— Marita

Passage uit het boek

‘Aidan kromp ineen toen hij de deur van de vergaderzaal opende en een paar ogen hem aanstaarden. ‘Sorry,’ mompelde hij en hij ging tussen Jack en Murphy zitten. ‘Wat heb ik gemist?’
‘Niets,’ zei Spinelli droog. ‘Maar Rick staat op barsten, dus laat hem maar beginnen.’
‘Ik heb een aanknopingspunt bij één van de camera’s.’ Rick grijnsde van oor tot oor. ‘De oudste.’
De camera in de douche van Tess. De camera die de hele ochtend al door zijn hoofd spookte. Zelfs toen hij haar zoende, haar liefkoosde, vroeg een klein, akelig deel van zijn hersenen zich af wie haar gezien had. ‘Leg uit.’
‘Ik herinnerde me dat dat model binnenin een schakelaar heeft die moet worden omgezet, dus dat heb ik gecontroleerd.’ Rick hield het deksel van de camera omhoog. ‘Er zit een gedeeltelijke vingerafdruk aan de onderkant.’

Leesvoorschrift

Dit boek leest vlot op een koude zondagnamiddag, lekker ingeduffeld onder een zacht dekentje met een tasje koffie en een koekje bij de hand.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

458 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.