Recensie: Kerstin Gier – Saffierblauw

Recensie: Kerstin Gier – Saffierblauw


Gwendolyn komt uit een heel bijzondere familie. Al eeuwenlang wordt het tijdreisgen doorgegeven en Gwen is degene die dit gen heeft geërfd! Het is alleen helemaal niet zo leuk als ze had verwacht. Ze moet allerlei ouderwetse dansen leren, ze moet weten hoe je op een soiree beschaafd met je waaier wappert (helemaal niet makkelijk!), ze moet extra geschiedenislessen volgen en dan moet ze ook nog een geheimzinnige opdracht vervullen. Het enige pluspuntje is dat ze tijdens haar tijdreizen mooie kostuums aan mag. O ja, en Gideon, haar superknappe tijdreisgenoot, is ook wel een groot pluspunt!

ISBN: 9789020679045 – Blossom Books – Aantal pagina’s: 381 – Young Adult


*****

4 van de 5 sterren – Mariska


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Tijdreizen en verliefd zijn, een combinatie die hilarische avonturen oplevert. Waan je in een wereld van geheimzinnige genootschappen en prachtige kostuums.’

Hoofdpersonages

*****

Gwendolyn Shepherd is de hoofdpersoon van het verhaal. Ze draagt het tijdreis-gen waarmee ze door de tijd heen kan springen. Tijdens haar tijdreizen heeft ze gezelschap van de ietwat arrogante Gideon Villiers, 11e in de rij van tijdreizigers. Tijdens een van Gwendolyn’s reizen komt ze Xemerius tegen, een grappige waterspuwersgeest waarmee ze bevriend wordt. Daarnaast speelt de eerste tijdreiziger, Graaf van Saint Germain nog een rol. Omdat tijdreizen niet geheel ongevaarlijk is, heeft hij de Wachters gesticht en leidt ze op om de tijdreizigers te beschermen.
— Mariska

Sfeer

*****

Dit boek is een absolute pageturner. Spanning, romantiek en humor worden op een fijne manier afgewisseld. Gwen en Gideon moeten een belangrijke opdracht vervullen maar dit blijkt nog erg lastig te zijn.
— Mariska

Schrijfstijl

*****

Het boek is vlot en duidelijk geschreven. De spanning blijft er goed in omdat je niet meteen op alles een antwoord krijgt. In het boek wordt er geswitcht tussen heden en verleden en komen er veel personen in voor. Hierdoor is het wel wat verwarrend. Er staat achter in het boek een lijst met de belangrijkste hoofdpersonen, wat wel erg fijn en handig is.
— Mariska

Passage uit het boek

‘Dame en heer, dit is een kerk! Hier mag je niet zoenen! Geschrokken keek ik op en ik deinsde achteruit in de verwachting een ouderwetse pastoor in wapperend habijt en met een verontwaardigd gezicht op me af te zien rennen, helemaal klaar om een preek op ons neer te laten donderen. Maar het was niet de pastoor die onze zoen had onderbroken, het was niet eens een mens. Het was een kleine waterspuwer, die op de kerkbank vlak naast de biechtstoel hurkte en mij nu net zo verbluft aanstaarde als ik hem.’

Leesvoorschrift

In het najaar onder een dekentje met een fijne mok thee of koffie op schoot. Heerlijk weg zwijmelen en genieten van een mooi boek!

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

80%

20%

Hoe dik is de pil?

381 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren geef jij dit boek?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.