Recensie: Kevin Valgaeren – Het offer van Scarlington

Recensie: Kevin Valgaeren – Het offer van Scarlington


Een jaar na de dood van zijn vrouw Sara, ontvangt Jericho Blackwell, vooraanstaand lid van de Society for Psychical Investigation and Education, een brief van haar met de boodschap: Kom naar Scarlington, waar we elkaar voor het laatst hebben gezien. Met de hulp van zijn rechterhand, archivaris John Dawkins, gaat hij op zoek naar dat mysterieuze dorpje, dat op geen enkele kaart staat aangeduid. Net op dat moment wordt Scarlington een week lang door een ondoordringbare mist verzwolgen. En dan gebeuren er vreemde dingen …

ISBN: 9789401469432 – Uitgeverij Lannoo – Aantal pagina’s: 328 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Annechien


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een mysterieuze thriller, waarin vreemde dingen gebeuren.’

Hoofdpersonages

*****

Jericho Blackwell is een rijke onderzoeker van paranormale zaken. Nadat hij een mysterieuze brief heeft ontvangen van zijn overleden vrouw besluit hij dat het tijd is om tot op de bodem te gaan uitzoeken wie haar heeft vermoord en waarom. Zonder het aan iemand te vertellen vertrekt hij midden in de nacht en gaat hij op zoek naar Scarlington. Zijn rechterhand John Dawkins besluit hem te volgen naar dit onbekende dorpje en hem te helpen met zijn onderzoek. Aangekomen in Scarlington beginnen de vreemde dingen pas echt!
Blackwell en Dawkins zijn elkaars tegenpolen en kunnen elkaar soms totaal niet uitstaan, maar toch gaat hun vriendschap ontzettend diep.
— Annechien

Sfeer

*****

De grimmige sfeer zit er meteen vanaf het begin in en laat je ook niet meer los. De vreemde mist die in Scarlington hangt bezorgt je echt kippenvel, want die mist doet vreemde dingen met je. De angst die de mist met zich meebrengt weet Kevin Valgaeren zo goed te omschrijven dat je het zelf voelt.
— Annechien

Schrijfstijl

*****

Ondanks de fijne en vlotte schrijfstijl van Kevin Valgaeren heeft Het offer van Scarlington wel echt een minpuntje. Er worden een aantal lugubere gebeurtenissen beschreven die je spontaan laat kokhalzen. Als die gebeurtenissen echt iets bijdragen aan het verhaal dan is het wat anders, maar dit had totaal geen nut naar mijn idee. Ik kreeg het idee dat Kevin Valgaeren er wat extra horror in wilde gooien om Scarlington nog enger te maken. De lugubere gebeurtenissen spelen zich af achter gesloten deuren en daardoor weet niemand iets af van die gebeurtenissen. Alleen jij als lezer weet het en daardoor had het niet echt een bijdrage aan Het offer van Scarlington.
— Annechien

Passage uit het boek

‘Ben jij een engel?’ vroeg hij, de ridicule woorden mompelend, alsof hij dronken was.
Ondanks de ernst van de situatie, want Dawkins vermoedde dat zijn vriend met zijn hoofd tegen de boom was gesmakt op het moment dat hij voor de beesten wegdook, begon hij te lachen.
‘Zie ik eruit als een engel?’ vroeg hij.
‘Dawkins?’ zei Blackwell, en hij wreef in zijn ogen om er zeker van te zijn dat hij niet aan het dromen was. ‘Ben jij dat?’
De archivaris stak zijn hand uit en hielp Blackwell, die overduidelijk de kluts kwijt was, overeind.
De medeoprichter van de Society stond een poos wankelend op zijn benen, terwijl de archivaris zijn hoed en wandelstok, degene met de zilveren arendskop waarin een steekwapen verborgen zat, opraapte en aan de eigenaar overhandigde.
‘Jij kunt hier helemaal niet zijn,’ kreunde Blackwell. ‘Hoe?’
‘Ik ben hier, zowaar er daarnet en koe en een stier voorbij kwamen gerend.’
Opnieuw keek Blackwell hem aan alsof Dawkins een fabeltje voor waarheid had verkocht.
‘Is dat echt gebeurd?’
‘Oh, ja.’
‘Dawkins, je bent werkelijk hier!’
‘Jezus, Blackwell! Hoe hard ben je daarnet tegen die boom geknald?’
Blackwell begon te lachen en plaatste zijn handen op de schouders van de archivaris.
‘Het is tegen mijn principes,’ zei hij, ‘maar sta me toe te zeggen dat ik erg blij ben om jou te zien.’
Nu was het de beurt aan Dawkins om zijn partner met een blik vol verbazing aan te kijken.
‘Blackwell,’ zei hij, ‘ik denk dat je een hersenschudding hebt.’

Leesvoorschrift

Om lekker in de grimmige horror sfeer te blijven lees je Het offer van Scarlington op een koude donkere avond met een warm kleedje om je heen geslagen.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

328 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk


+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.