Recensie: Kristiaan Vandenbussche – Cupido

Recensie: Kristiaan Vandenbussche – Cupido


Een gesloten jeugdinstelling. Een uit de hand gelopen grap eindigt tragisch. De vijf schuldigen besluiten de waarheid verborgen te houden, maar blijft hun geheim bewaard, ook als hun relatie onder druk komt te staan? Seppe en zijn vrienden waren nog kinderen toen ze in de jeugdinstelling verbleven, jaren later moeten ze als volwassenen instaan voor hun daden en wordt hun band opnieuw op de proef gesteld. Een nieuw ongeval, een moord, en een nieuwe belofte tot zwijgplicht. Maar het lijkt erop dat iemand het op de groep vrienden heeft gemunt.

ISBN: 9789022337455 – Standaard Uitgeverij – Aantal pagina’s: 424 – Thriller


*****

3 van de 5 sterren – Eline


Start scrollen!

Vanaf hier weet je binnen één minuut of dit boek bij je past.

Recensie in één zin

‘Een bloedstollende thriller vol onverwachte wendingen.’

Hoofdpersonages

*****

De hoofdpersonages in Cupido zijn Seppe, Miel, Jeroen, Klaas en Joris. Je leest dat zij in 1998 betrokken waren bij een grap die enorm uit de hand is gelopen. Daarna lees je in het jaar 2001 wat er van de levens van de verschillende jongemannen is geworden. Al snel blijkt dat alle vrienden continu over hun schouder moeten blijven kijken omdat iemand het op de groep vrienden heeft gemunt.
— Eline

Sfeer

*****

De sfeer in Cupido is erg spannend. Steeds wanneer je als lezer denkt te kunnen voorspellen wat er gaat gebeuren, krijgt het verhaal een geheel nieuwe wending. Het open einde heeft mij nog lang bezig gehouden.
— Eline

Schrijfstijl

*****

Cupido is een boek dat wat mij betreft even op gang moest komen. In het begin verloor ik weleens mijn interesse. Dit omdat het boek, op het ongeval na, vrij saai lijkt te verlopen. Maar als je hier eenmaal doorheen bent, is het boek een echte pageturner en kun je niet meer stoppen met lezen. Ook lees je in het begin veel verschillende namen waardoor ik regelmatig moest terugbladeren om te kijken wie de desbetreffende persoon was.
Daarnaast zijn er met enige regelmaat Franse gesprekken te lezen en een enkele keer een Duits gesprek. Omdat er hier geen vertaling bij staat, moest ik eerst opzoeken wat dit betekende voordat ik verder kon lezen. Dit leidde wat mij betreft af.
Ik vind het erg sterk dat in Cupido steeds is aangegeven op welke datum het heeft plaatsgevonden en hoe laat. Hierdoor krijg je een goed beeld van het verloop van de levens van deze jongemannen.
— Eline

Passage uit het boek

‘Jeroen matigde snelheid, maar tot zijn grote verbazing zag hij in de achterhoede opnieuw de zwarte auto van eerder op de dag. ‘Kijk, achter ons!’ ‘Zeg dat het niet waar is’, antwoordde Klaas. ‘Hij is er weer. We zijn hem niet kwijt!’ ‘Wat moet die toch van ons?’ riep Jeroen zenuwachtig. ‘Gas geven’, riep Seppe. Jeroen ging vol op het gaspedaal staan en raasde over de bochtige weg naar beneden. De achterligger verloor terrein, trok op en versnelde, maar een opkomende dikke mist belemmerde gedeeltelijk het zicht. Ter hoogte van de bossen was het zicht helemaal slecht en konden ze niet verder kijken dan de wegrand. De neus van de zwarte achtervolger verscheen af en toe uit de nevel, maar verdween telkens opnieuw. ‘Zie je hem nog?’ vroeg Jeroen opgejaagd. ‘Doorrijden, en let op de weg’, waarschuwde Seppe. ’Zorg dat we niet in het ravijn belanden.’’

Leesvoorschrift

Cupido komt het best tot zijn recht wanneer je het leest tijdens koude, donkere avonden met een lekker glas van je favoriete drankje.

Voor vrouwen of mannen?

vrouw-of-man

50%

50%

Hoe dik is de pil?

424 pagina’s
dikke-pil

Ook gelezen? Hoeveel sterren krijgt dit boek van jou?

 


boekiewoogie-beeldmerk+ Er zijn nog geen reacties

Reactie toevoegen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.